Enkel sjokoladefudge

Enkel sjokoladefudge

Enkel sjokoladefudge er ingen overdrivelse. Sjokoladefudgen krever 2 grunningredienser og tar 5 minutter å lage. Jeg tuller ikke.

Nå trenger sjokoladefudgen selvsagt noe tid å stivne (et par timer i kjøleskapet) og er enda bedre om du blander inn enda flere ingredienser – nøtter, tørket frukt, krydder, osv – men det tar ikke bort fra at dette er en superenkel oppskrift.

Verdt å nevne er selvsagt også at det er kjempegodt!

Enkel sjokoladekonfekt

 • 400g mørk sjokolade
 • en boks (397g) søtet, kondensert melk*

*søtet kondensert melk er ikke det samme som Vikingmelk. Fåes kjøpt i større matbutikker, men er oftere tilgjengelig (og billigere) i innvandrerbutikker. 

Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn den søte kondenserte melken. Fortsett å røre til du har en glatt fudge. Tilsett evt. andre ingredienser. Her har jeg for eksempel tilsatt en håndfull tørkede kirsebær og en god håndfull pistasjnøtter – begge er grovhakket. Jeg har også tilsatt ca. 1/2 ts kanel.

Enkel sjokoladefudge

Rør alt godt sammen og hell opp i en firkantet form (min målte 20x20cm) som er kledd med bakepapir.  Fordel fudgen jevnt i formen. Jeg strødde også noen sølvperler på toppen, bruk gjerne baksiden av en skje for å trykke de lett ned i fudgen.

Sett kjølig et par timers tid.

Løft ut fudgen og skjær i ruter.

Enkel sjokoladefudge

Det blir altfor mye sjokolade å spise selv og en del av fudgen legges derfor i cellofan poser klar til å gi bort som små ekstra gaver. Tenker det er noen som blir glad for det!

Jeg er i gang med enda en sjokoladefudge variant, laget med hvit sjokolade tilsatt marshmallows og Kornmo kjeks. Hvordan de ble skal jeg fortelle om når de er ferdige.

Bruk gjerne oppskriften som en utgangspunkt – bruk hvilken som helst sjokolade og rør inn det du vil av tørket frukt, nøtter, krydder og andre smakstilsetninger.

Kjapp deilig konfekt for romjulen – GOD JUL!!

 

Kommentarer

 • Reply Mari 12. november 2019

  Hæææ… Huff som jeg angrer på at jeg prøvde denne oppskriften.. Skulle jo være nærmest umulig og ikke få den til…? Men mine fudge ble hvertfall overhode ikke fudge selvom jeg kun har brukt de ingrediensene du har oppgitt, har latt de stå natten over i kjøleskap og deretter puttet de et par timer inn i fryser..uten nytte.. De er selvfølgelig gode på smak, det er jo tross alt sjokolade…men bare en haug med kliss, ikke fudge.. Hva i alle dager?

  • Reply Mat På Bordet 13. november 2019

   Hei Mari
   Litt vanskelig for meg å vite hva som gikk feil hos deg.
   Det eneste jeg kan tenke meg er at du kanskje har forvekslet vanlig kondensert melk (f.eks. Viking Melk) med søtet kondensert melk.
   hilsen
   ina

   • Reply Mari 13. november 2019

    Hei Ina! Takk for tilbakemelding. Jeg har brukt en del av både usøtet kondensert melk (Vikingmelk) og søtet (Tørsleffs) i diverse matlaging og bakst, og brukte i dette tilfelle søtet som oppgitt i oppskriften. Derfor det var så innmari rart, at det gikk skeis når det tross alt bare er to hovedingredienser.. Jeg er veldig glad i kanel så hadde oppi nesten en ts av det i tillegg til en neve pistasjnøtter, men ingenting mer.. Får nok prøve meg på noe annet neste gang 🙂

 • Reply Elisabeth 6. desember 2016

  Jeg har alltid trodd den kondiserte melken måtte koke lenge og røres i før den «ble til fudge» eller er dette kun når den skal bli til vanilje?

  • Reply Mat På Bordet 10. desember 2016

   Hei Elisabeth
   Det vet jeg ikke, har ikke laget vaniljefudge 🙂
   Men her treger du altså ikke å koke lenge…

 • Reply Klara 7. september 2016

  Hei.
  Tenker å prøve denne oppskriften og gi noen i gave.
  Hvordan vil fudgen klare seg om den blir sendt pr post godt pakket inn?

  • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

   Smaken vil det ikke være noe å si på, men om det blir store temperaturforskjeller under sending kan sjokoladen få et litt annet utseende Klara.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »