Riskrem ja, enda en ting som jeg elsket da jeg fikk smakt det for første gang som tenåring etter at vi flyttet til Norge. Jeg husker ikke helt når jeg smakte det for første gang, hvem som lagde det eller hvor jeg spiste det, men det var helt sikkert en jul for lenge siden . Og da jeg er forferdelig glad i marsipan så tenker jeg nok at jeg spiste en del riskrem for å høyne sjansene for å vinne grisen. Ikke at jeg trengte en unnskyldning…
Jeg pleide å lage risgrøt på den vanlige måten, som det står på risgrøtpakken. Det gjør jeg ikke lengre for siden den gang forelsket jeg meg også i risotto. Og det minner meg om at det ikke finnes en eneste risotto oppskrift her på bloggen – det må ordnes på i det nye året! Men tilbake til risgrøten. Jeg lager den med god risotto ris. Steker den først i litt smør og sper så på med akkurat nok melk til det dekkes, rører og heller på mer melk når det trengs. Jeg koker den litt mindre al dente når jeg skal lage risgrøt enn når jeg lager risotto, men det er viktig at det fortsatt er litt ‘bit’ igjen i risen.
Så blandes det hele med pisket fløte og serveres i glass med en god skje bringebærsaus på toppen. Årets bringebærsaus er laget av fjorårets gule bringebær som jeg plukket en nydelig sensommer dag. Sånt blir man nostalgisk av.
Nytt av året er frysetørket bringebær som jeg knuste og strødde på toppen av det hele sammen med litt finhakket pistasjnøtter. Yepp, det var godt!
Riskrem med bringebærsaus og pistasjnøtter – 4-6 personer
Skal prøve med pistasjenøtter og se hvordan det blir, er så glad i pistasj ! Er imidlertid mye mer fan av den danske versjonen av riskrem: med hakkete mandler sammen med ris og krem/fløte. Og ofte servert med kirsebærkompott heller enn bringebærsaus. Anbefales!
Jeg er også veldig glad i pistasjnøtter, om du ser 🙂
Takk for tips om kirsebærkompott, har vurdert kirsebær, spørs om ikke det blir varianten i år 🙂
ina