Riskrem med bringebærsaus og pistasjnøtter

Riskrem med bringebærsaus og pistasjnøtter

Riskrem ja, enda en ting som jeg elsket da jeg fikk smakt det for første gang som tenåring etter at vi flyttet til Norge. Jeg husker ikke helt når jeg smakte det for første gang, hvem som lagde det eller hvor jeg spiste det, men det var helt sikkert en jul for lenge siden . Og da jeg er forferdelig glad i marsipan så tenker jeg nok at jeg spiste en del riskrem for å høyne sjansene for å vinne grisen. Ikke at jeg trengte en unnskyldning…

Jeg pleide å lage risgrøt på den vanlige måten, som det står på risgrøtpakken. Det gjør jeg ikke lengre for siden den gang forelsket jeg meg også i  risotto. Og det minner meg om at det ikke finnes en eneste risotto oppskrift her på bloggen – det må ordnes på i det nye året! Men tilbake til risgrøten. Jeg lager den med god risotto ris. Steker den først i litt smør og sper så på med akkurat nok melk til det dekkes, rører og heller på mer melk når det trengs. Jeg koker den litt mindre al dente når jeg skal lage risgrøt enn når jeg lager risotto, men det er viktig at det fortsatt er litt ‘bit’ igjen i risen.

Så blandes det hele med pisket fløte og serveres i glass med en god skje bringebærsaus på toppen. Årets bringebærsaus er laget av fjorårets gule bringebær som jeg plukket en nydelig sensommer dag. Sånt blir man nostalgisk av.

Nytt av året er frysetørket bringebær som jeg knuste og strødde på toppen av det hele sammen med litt finhakket pistasjnøtter. Yepp, det var godt!

Riskrem med bringebærsaus og pistasjnøtter – 4-6 personer

ingredienser
 • 2.5dl risottoris
 • 25g smør
 • ca. 7dl melk
 • en vaniljestang
 • 3 dl kremfløte
 • 2-3 ss sukker
 • 300g bringebær
 • 2-3 ss melis
 • frysetørket bringebær og pistasjnøtter til pynt
fremgangsmåte

Lag risgrøten. Smelt smøret i en stor kjele og ha opp i risen. Stek risen litt i smøret, tilsett så akkurat nok melk til at risen dekkes. La det småkoke, rør av og til. Når melken er nesten helt absorbert av risen fyller du på med mer melk, igjen, akkurat nok til at risen dekkes. Fortsett til du har en tykk og deilig risgrøt med litt bit igjen i risen. La risgrøten avkjøle helt.

Pisk kremfløten til myke topper – ikke helt stiv, men ikke langt unna. Smak til med melis på slutten.

Ta en stor skje kremfløte og rør inn i risgrøten for å løsne litt på grøten. Brett inn resten av kremen. Sett riskremen kjølig.

Lag en enkel bringebærsaus ved å kjøre bringebær med melis glatt med en stavmikser. Press bringebærsuasen gjennom en sil for å fjerne frøene. Smak evt. til med mer melis.

Knus et par frysetørket bringebær til pulver med baksiden av en skje og finhakk piastasjnøtter.

Ha noen skjeer riskrem opp i en serveringsglass og topp med litt bringebærsaus. Strø med bringebærpulver og finhakkede pistasjnøtter. Server.

Riskrem med bringebær coulis og pistasjnøtter

Lyst å lage en vri på riskremen? Prøv krydret riskrem med mangocoulis servert med nøtteknekk! Oppskriften finner du her.

Kommentarer

 • Reply marte 3. desember 2019

  Skal prøve med pistasjenøtter og se hvordan det blir, er så glad i pistasj ! Er imidlertid mye mer fan av den danske versjonen av riskrem: med hakkete mandler sammen med ris og krem/fløte. Og ofte servert med kirsebærkompott heller enn bringebærsaus. Anbefales!

  • Reply Mat På Bordet 10. desember 2019

   Jeg er også veldig glad i pistasjnøtter, om du ser 🙂
   Takk for tips om kirsebærkompott, har vurdert kirsebær, spørs om ikke det blir varianten i år 🙂
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »