ANNONSE

Nutellastjerner

 

Nutellastjerner

Du husker pesto juletreet jeg lagde tidligere denne uken? Vel, nå har jeg tatt det et par skritt videre og laget nutella stjerner! Ja, du leste riktig – deilige butterdeigsstjerner fylt med nutella (eller nugatti om du vil).

Det er samme prinsipp som juletreet og like enkelt. Dvs du kan gjøre det så enkelt eller kompisert du vil. Butterdeigen har jeg kjøpt, men den kan du selvsagt lage selv. Det samme kan du gjøre med nutella – den kan du også lage selv, oppskrift finner du her.

Uansett om du bestemmer deg for den raske eller hjemmelagde varianten så er dette en imponerende dessert. Server den gjerne med is og dryss med hakket sjokolade og hasselnøtter. Strø gjerne med litt melis for litt ekstra staselig effekt.

Eller kanskje du vil servere nutellastjerner til frokost – uten is – jeg dømmer ingen….

Nutellastjerner – 4-6 personer

  • 8 plater butterdeig*
  • 3-4 ss nutella
  • 1 egg til pensling

Ovn temp 180C

*bruker du frossen butterdeig kan den gjerne settes til tining i kjøleskapet dagen før, da er den klar til bruk dagen etter.

Legg 4 plater på toppen av hverandre og rull de ut på et stykke bakepapir til størrelsen av en bakeplate omtrent. Gjør det samme med de andre 4 platene.

Smør den ene deigen godt og jevnt med nutella. Legg den andre deigen opp på og skrell av bakepapiret. Se bilder av fremgangsmåten her.

Stikk ut sirkler – gjerne litt forskjellige størrelser slik at du får maks ut av deigen.

Nutellastjerner

Legg noe rundt i midten av sirkelen (her har jeg brukt et lite lokk) og skjær sirkelen i ‘paiskiver’. Tvinn skivene, en eller to ganger. Jeg synes det var lettere å tvinne to gagner på de større stjernene, en gang på de mindre. Varier gjerne slik at du får forskjellige typer og størrelser på stjernene.

Deig rester kan du skjære i remser og tvinne.

Pensle stjernene godt med sammenvispet egg.

Nutellastjerner

Sett stjernene i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til gyldne og gjennomstekte.

Nutellastjerner

La de gjerne avkjøle noe på rist før de pyntes med grovhakkede hasselnøtter og sjokolade.

Serveres gjerne med is og en litt dryss med melis.

Nutellastjerner

Stjernene kan gjerne forberedes på forhånd. Lag stjerner av deigen, dekk med plast og sett de kjølig. Ta stjernene ut av kjøleskapet en halvtime før de skal serveres, pensle de med egg og sett i forvarmet ovn. Server de gjerne lunkne med is og resten av pynten.

 

Kommentarer

  1. Reply Mary Whyte 4. februar 2016

    Do you have this recipe in English please – it looks delicious!

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2016

      Hi Mary
      No I’m sorry I don’t 🙁 You can use google translate though…
      It’s an easy recipe – it’s store bought puff pastry with nutella 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »