TOMATSUPPE

tomatsuppe

Tomatsuppe, enkelt og greit, det mangler det faktisk oppskrift på her på bloggen. Dvs. du finner oppskrifter på tomatsuppe – du kan faktisk finne 4 oppskrifter på tomatsuppe her på bloggen allerede (lenker finner du nederst i innlegget), men de er alle litt mer enn bare en god, enkel tomatsuppe. Og av og til er det akkurat det man vil ha, en god enkel, rett frem tomatsuppe.

For å få en god tomatsuppe så er det selvsagt viktig at du bruker gode tomater – det er de som er toneangivende hvis vi kan si det sånn. Er det ikke midt i tomatsesongen (og da frister det egentlig ikke med tomatsuppe…) kan du gjerne bruke tomater på boks da de er mye bedre på smak. Kjøp gode tomater på boks – ja, det er forskjell!

Har du laget egen kraft så er det også en god idé å bruke den til denne oppskriften om du vil ha en ordentlig god suppe. Det går også an å få kjøpt god kraft – det er en bedre alternativ til buljong akkurat i dette tilfellet, men buljong går det og.

Det var alt jeg skulle si innledningsvis. Eller forresten, en ting til. Har du noen tomater på lur så er det ikke noe problem å ha de opp i suppen i tillegg til de andre ingrediensene – det er en fin måte å bruke opp restetomater.

Tomatsuppe, 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 -2 ss smør
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3-4 kvister frisk oregano
  • 3 bokser a 400ml hakkede tomater
  • 500ml grønnsaks- eller kyllingkraft eller buljong
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Surr løk og hvitløk i smøret til den er myk, ca. 10 minutter. Tilsett oregano, hakkede tomater og kraft. Rør suppen sammen og la det koke opp. Sett ned varmen og la suppen småkoke en halvtimes tid.

Fisk ut oreganokvistene og kjør suppen glatt med en stavmisker.

Smak suppen til med salt og pepper om nødvendig. Ønsker du en litt ‘rundere’ smak kan du røre inn litt fløte.

Server suppen varm med hvitløksbrød som jeg har gjort her – oppskriften på hvitløksbrødet finner du her.  Suppen smaker også godt med ostesmørbrød eller kanskje du vil prøve ost og skinke vafler til?

tomatsuppe

Er du glad i tomatsuppe vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Tomatsuppe med kylling og grønnsaker

Tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe med futt

Tomatsuppe med pasta og kyllingkjøttboller

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »