Bananbrød med Nutella

bananbrød med nutella

Ja sånn går det når man har Nutella til overs fra i fjor (sorry, måtte bare…). Da må man bare være litt kreativ slik at resten av flasken brukes før det er for sent. Dvs skaden er skjedd (kalorier..) men nå kan den deles  med flere.  Så ja, fjorårets bananer (det var siste gang, jeg lover) og resten av Nutella flasken er blitt til en herlig kake som kan deles med mange.

Jeg har tatt ugtangspunkt i denne oppskriften og lagt til Nutella, så enkelt var det. Vellykket? Gjett om a!! Bananbrød er jo fantastisk godt i utgangspunktet, legg til Nutella og du har en skikkelig hit.  Og sånn for kake å være er jo denne ikke så aller verst – hadde det ikke vært for Nutellaen…

Ja, ja, rester må brukes så med god samvittighet gir jeg dere oppskriften på bananbrød med Nutella bare i tilfelle du har noe liggende igjen fra jula.  For du lagde vel Nutellastjerner i julen ikke sant?

Bananbrød med Nutella

ingredienser
  • 4 godt modne bananer most
  • 120g brun sukker
  • 125ml solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 1 egg
  • 125g siktet speltmel
  • 125g fullkornshvetemel
  • 1ts natron
  • 1/2ts salt
  • 125ml rømme
  • 1ss vaniljeekstrakt
  • 100ml Nutella eller Nugatti (ca. 5 spiseskjeer) - romtemperatur.
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Ha bananer, brun sukker, solsikkeolje og egg i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Har du ikke en stavmikser kan du mose bananene med gaffel og røre de sammen med brun sukker, solsikkeolje og egg.

Rør speltmel, fullkornshvetemel, natron og salt sammen. Bland det våte med det tørre. Rør inn rømme og vaniljeekstrakt til slutt.

Ha en tredjedel av deigen i en bolle. Rør inn Nutellaen.

Hell halvparten av hoveddeigen i en brødform som du har kledd med bakepapir. Hell Nutelladeigen på toppen og så resten av hoveddeigen. Vil du ha litt marmoreringseffekt rører du lett rundt i deigen med en pinne.

Sett bananbrødet i forvarmet ovn og stek i 50-60 minutter. Sjekk med pinne før du tar den ut. Stikk en kakepinne midt i kaken og trekk den ut – kommer den ut rent er kaken ferdig.

bananbrød med nutella

Prøv å styre din begeistring – jo mer begeistret du er jo flere vil smake….

 

Kommentarer

  • Reply Catalina 8. november 2016

    I wished this was in English (or Spanish or German hahaha)! It looks amazing!

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2016

      Hi Catalina! Try google translate – it should be able to give you a relatively understandable translation – of you get stuck, let me know and I’ll help 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »