Fenomenal god kylling curry

Fenomenal god kylling curry

Man kan ikke ha mange nok curry oppskrifter! Så selv om det allerede ligger 3 oppskrifter (alle forskjellige selvsagt) på bloggen kommer jeg her med enda en. En fenomenal god kylling curry vel og merke.

Denne curryen er litt tidkrevende. Eller ikke. Det kommer litt an på hvordan du ser på saken. Kyllingen må marineres kvelden før men ikke tenk på det som et problem. Tenk heller at da er du halveis ferdig med å lage middagen kvelden før du skal servere den! Selve curryen, alstå sausen, kunne du saktens også lage kvelden fø om du ville og bare varme den opp mens kylllingen grilles. Da tar det sannelig ikke noe tid å få maten på bordet neste dag…

Det er en tomatbasert curry, en noe lettere variant en de kokosmelk baserte curryene altså. Dvs du kunne saktens ha en skvett med kokosmelk i curryen på slutten om du ville runde litt av på smaken, eller litt yoghurt, eller litt matfløte. Jeg lar deg ta den avgjørelsen.

Server gjerne retten med ris, og/eller naan brød. Jeg liker også å ha en litt spicy mango chutney som tilbehør – det er liksom prikken over i’en!

Fenomenal god kylling curry

ingredienser
Til kyllingen
 • 1 kg lårfilet av kylling
 • 300 ml yoghurt
 • 1 ss finrevet ingefær
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
Til curryen
 • 2 ts rapsolje
 • 3 ss smør
 • 6 fedd hvitløk, finhakket
 • ca. 2 ss revet ingefær
 • 2 ss tomat puré
 • 1 ts garam masala
 • 2 ts mild paprika
 • 2 bokser å 400g hakkede tomater
 • ca. 250ml vann
 • 1 ts salt
 • 100-150g vasket og renset spinat
fremgangsmåte

Som jeg skrev innledningsvis skal kyllingen marineres i forkant gjerne kvelden før, men det holder også med et par timer i forveien.

Skjær kyllingen i jevnstore stykker – størrelsen kan du bestemme selv, husk bare at grilltiden vil variere med størrelsen. Bland yoghurt med finrevet ingefær, hvitløk, salt og pepper. Hell over kyllingen og bland godt. Dekk kyllingen til og sett kjølig til marinering. Alternativt kan du helle alt i en stor plastpose og sette den kjølig.

Så var det over til selve curryen. Varm opp smør og rapsolje i en stor gryte og stek hvitløk og ingefær. Gryta skal være såpass varm at hvitløken raskt får litt farge. Ha opp i tomatpuréen og stek den, også på høy varme, til den begynner å få litt farge. Dvs den skal bli en noe mørkere rød. Ha opp i garam masala og paprika og stek videre. Det skal nå dufte vidunderlig godt på kjøkkenet! Hell opp i tomater og vann og la det koke opp. La det så småkoke litt mens du griller kyllingen.

Sett på grillfunksjonen på ovnen din og sett på maks varme. Plukk kyllingen ut av marinaden og legg stykkene på en rist som du har satt over en bakeplate. Når ovnen er varm setter du kyllingen i ovnen. Avstanden mellom grillelementene og kyllingen skal være mellom 5-10 cm. La kyllingen grille ca. 5minutter – kyllingen skal gjerne få litt farge. Kyllingen trenger ikke være gjennomstekt, den skal kokes videre i curryen. Har du store stykker kylling kan du gjerne snu de, sette de tilbake under grillen og grille de 5 minutter på den andre siden.

Kjør curryen glatt med en stavmikser mens kyllingen griller. Smak evt. til med salt og pepper. Ha opp i den grillede kyllingen og la det småkoke videre til kyllingen er gjennomkokt.

Ha opp i spinaten like før servering og rør det inn i curryen.

Pynt gjerne med litt frisk koriander og server varmt med ris og/eller naan brød. Håper det smaker!

Fenomenal god kylling curry

Du vil kanskje også like :

Kylling curryKylling curry med søtpotet – En enkel gryterett – kyllingcurry med søtpotet – og peanøtter!

 

 

Indisk curryEnkel indisk curry med kyllinglår – en enkel indisk curry med kyllinglår. Retten lages i to steg – kyllingen marineres (fra en halvtime til overnatten) og stekes i ovnen mens sausen lages for seg.

 

IMG_1997+2 Enkel kylling curry til hverdagen – Gode middager kan ofte lages under 30 minutter. Denne for eksempel – en en enkel kylling curry passer utmerket på slike dager.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »