Trippel sjokoladecookies

Trippel sjokoladecookies

Ella er i gang med bakst igjen og etter å ha tittet gjennom kokebøker og søkt på nett, fant hun frem til trippel sjokoladecookies. Ja, for hvorfor nøye seg med en type sjokolade i en cookie når du kan ha tre?

Hun har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra cinnamon spice and everything nice, men endret den mye i forhold til sukker og sjokolademengde. Med så mye mindre sukker blir det en annen konsistens på kaken, mye bedre synes nå vi. Og langt fra så søtt…

Her er den reviderte oppskriften – den er knallgod! Om du vil kan du også tilsette nøtter – valnøtter eller peanøtter hadde gjort seg her.

Trippel sjokoladecookies – ca. 30 store cookies

  • 300g myk smør
  • 150g sukker
  • 150g brun sukker
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 450g hvetemel
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 200g sjokolade, grovhakket, en blanding av mørk-, melke- og hvitsjokolade

ovn temp 180C

Rør smør og sukker myk og luftig. Rør inn egg, ett om gangen. Rør inn vaniljeekstrakten.

Bland hvetemel med kanel, natron og bakepulver og rør inn i deigen. Rør inn den grovhakkede sjokoladen.

Bruk en iskremskje (eller to skjeer) og legg kuler av deigen på et bakebrett som du har dekket med bakepapir. Du bør ha plass til 12 cookies per bakeplate. Press deigen lett ned med fingrene.

Sett sjokoladecookiesene i forvarmet ovn og stek i ca. 12 minutter til gyldne.

La de avkjøle litt på bakeplaten før du løfter de forsiktig over på en rist for å avkjøle helt.

Trippel sjokoladecookies kan oppbevares i tett kakeboks og smaker godt med et glass melk til.

Trippel sjokoladecookies

 

 

Kommentarer

  1. Reply Maren 14. januar 2016

    Heisann! Disse så kjempegode ut! Vet du hva jeg evt kan bytte egg ut med?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »