Brokkolisuppe med en vri ja, for det må jo stort sett alltid være en vri her på bloggen!
Her får du en litt spicy brokkolisuppe laget med green curry og rundet av med litt kokosmelk. Jeg har gjort den litt fancy med å drysse den ferdig suppen med strimlet spinat og vårløk, litt finhakket brokkoli og en skive eller to med lime. Det trenger du selvsagt ikke å gjøre hvis du synes det blir for mye dill dall, men jeg anbefaler at du har litt lime saft i før du setter i gang og fortærer suppen. Det er liksom prikken over i’en.
Det kan hende at du må lage suppen et par ganger også før du finner riktig styrke om jeg kan si det sånn. Jeg brukte Thai green curry paste fra Blue Dragon (ikke reklame dette, bare info) og styrken/smaken vil variere med merke. 2 ts gir en god sterk suppe, men igjen så er det veldig individuelt hvordan dette oppleves. Jeg synes det er bra balanse i suppen, andre her hjemme synes den er litt hot.
God på smak er den i alle tilfeller og den varmer godt i disse kuldedager…
Takk for spennende oppskrift! Skal prøve denne i morgen. Kanskje ramsløk kan være en god erstatter for hvitløk i suppen?
Hei Marion
Ramsløk hadde vært spennende det ja!
Kan jeg erstatte hvitløk med noe, litt sånn generelt spørsmål, jeg tåler det så innmari dårlig….
Hei Ellen
Da hadde jeg bare sløyfet hvitløken. Du kan evt. bruke litt mer currypaste – men pass på at den ikke også inneholder hvitløk…
Er det koriander i suppen på bildene eller ser jeg helt feil? 🙂
Det stemmer Tiril – jeg har pynta med litt koriander også 🙂
Kjempe god
<3 Torunn – glad for at det smakte!
Utrolig god suppe!
Så bra at det smakte Anne!
er en ny favoritt hjemme hos oss også 🙂