ANNONSE

Brokkolisuppe, med en vri

Brokkolisuppe

Brokkolisuppe med en vri ja, for det må jo stort sett alltid være en vri her på bloggen!

Her får du en litt spicy brokkolisuppe laget med green curry og rundet av med litt kokosmelk. Jeg har gjort den litt fancy med å drysse den ferdig suppen med strimlet spinat og vårløk, litt finhakket brokkoli og en skive eller to med lime. Det trenger du selvsagt ikke å gjøre hvis du synes det blir for mye dill dall, men jeg anbefaler at du har litt lime saft i før du setter i gang og fortærer suppen. Det er liksom prikken over i’en.

Det kan hende at du må lage suppen et par ganger også før du finner riktig styrke om jeg kan si det sånn. Jeg brukte Thai green curry paste fra Blue Dragon (ikke reklame dette, bare info) og styrken/smaken vil variere med merke. 2 ts gir en god sterk suppe, men igjen så er det veldig individuelt hvordan dette oppleves. Jeg synes det er bra balanse i suppen, andre her hjemme synes den er litt hot.

God på smak er den i alle tilfeller og den varmer godt i disse kuldedager…

Brokkolisuppe

  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts grønn curry paste
  • 1.5l kylling- eller grønnsakskraft
  • 1 stor brokkoli, grovhakket
  • 1 liten boks (165ml) kokosmelk
  • 100g spinat
  • salt

serveres med

  • vårløk i fine strimler
  • spinat i strimler
  • finhakket brokkoli
  • lime skiver

Stek løk og hvitløk i litt olje til myk. Rør inn curry paste og stek videre noen minutter til.

Hell i kraften, rør suppen sammen og la det koke opp. Ha opp i brokkolien og la suppen koke en 10 minutters tid eller til brokkolien er mør. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt.

Ha opp i kokosmelken og rør det inn i suppen. Ha opp i spinaten, la det koke et par minutter og kjør så suppen glatt igjen med stavmikseren. Smak til med salt.

Server suppen i skåler og pynt med vårløk, spinat, brokkoli og lime skiver.

brokkolisuppe

 

Kommentarer

  1. Reply Marion 4. februar 2017

    Takk for spennende oppskrift! Skal prøve denne i morgen. Kanskje ramsløk kan være en god erstatter for hvitløk i suppen?

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Hei Marion
      Ramsløk hadde vært spennende det ja!

  2. Reply Ellen 11. januar 2017

    Kan jeg erstatte hvitløk med noe, litt sånn generelt spørsmål, jeg tåler det så innmari dårlig….

    • Reply Mat På Bordet 16. januar 2017

      Hei Ellen
      Da hadde jeg bare sløyfet hvitløken. Du kan evt. bruke litt mer currypaste – men pass på at den ikke også inneholder hvitløk…

  3. Reply Tiril 2. januar 2017

    Er det koriander i suppen på bildene eller ser jeg helt feil? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2017

      Det stemmer Tiril – jeg har pynta med litt koriander også 🙂

  4. Reply Torunn Andersen 9. februar 2016

    Kjempe god

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2016

      <3 Torunn – glad for at det smakte!

  5. Reply Anne 25. januar 2016

    Utrolig god suppe!

    • Reply Mat På Bordet 25. januar 2016

      Så bra at det smakte Anne!
      er en ny favoritt hjemme hos oss også 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »