PASTAPAI

 

pastapai

I dag lagde jeg noe jeg egentlig har hatt lyst til å lage lenge – rigatonipai eller pastapai som jeg har valgt å kalle det. Det er i prinsipp en lasagne. Men istedenfor at pastaen ligger horisontalt ligger den vertikalt. Morsomt ikke sant?

Et par tips før du begynner – finn riktig pasta. Bruk rigatoni eller lignende. Jo større rigatoni jo bedre for da er det lettere å fylle med kjøttsaus. Og apropos kjøttsaus, vær litt nøye med å skjære løken liten og bryte ned kjøttet i mindre biter når du steker den. Det skal tross alt passe ned i rigatonien… Og til slutt, når du fordeler kjøttsausen over pastaen, pass på at hver rigatoni fylles.

Ellers er det ganske rett frem og en morsom familiemiddag å servere, gjerne med en stor grønn salat til!

Pastapai, 4-6 personer

ingredienser
Kjøttsaus
 • 2 løk, finhakket
 • 4 hvitløksfedd, finhakket
 • 800g karbonadedeig (2 pakker)
 • 2 bokser á 450ml hakkede tomater
 • 1 ts tørket oregano
 • salt, pepper, olivenolje
Bechamelsaus
 • 50g smør
 • 50g hvetemel
 • 5dl melk
 • 100g blandet ost
 • salt, pepper
Pasta
 • 500g rigatoni eller lignende (jeg brukte paccheri)
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

Lag kjøttsausen. Stek løk og hvitløk myk i litt olivenolje. Ha over i en gryte og tilsett hakkede tomater. Kok det opp. Stek kjøttet i omganger. Bryt kjøttet ned under stekingen slik at du ikke har store stykker kjøtt. Husk også å krydre kjøttet med salt, pepper og oregano under stekingen.

Ha kjøttet over i gryta etterhvert som det blir ferdigstekt og la kjøttsausen koke videre mens du steker resten av kjøttet.

La kjøttsausen småkoke til du har en ganske ‘tørr’ kjøttsaus.

Kok opp godt med vann og kok pastaen 3 minutter mindre enn det som er anvist på pakken.

Lag bechamelsaus mens pastaen koker. Smelt smøret og ha opp i melet. Rør smør og mel sammen og la det steke noen minutter. Hell opp i litt melk og rør sammen – bruk gjerne en visp slik at du ikke får klumper i sausen. Fortsett å tilsette melk mens du rører. La sausen koke opp og rør inn osten. Smak til med salt og pepper.

Hell av pastaen.

Bruk en rund kakeform med diameter 20cm og en kant som er høyere enn pastaen din.

Fordel halvparten av bechamelsausen i kakeformen. Sett pastaen på høykant i formen.

pastapai

Ha kjøttsausen over pastaen og dytt det ned i pastaen.

pastapai

Topp med resten av bechamelsausen og sett i forvarmet ovn. Alternativt kan du forberede til dette punktet, la det avkjøle og oppbevare kjølig til du ønsker å servere det.

Stekes paien med en gang trenger den 30-40 minutter til den er klar. Stekes paien fra kaldt anbefaler jeg cirka en times steking.

pastapai

La pastapaien avkjøle en 10 minutters tid. Løsne paien fra kanten med en kniv og fjern ringen rundt formen. Pynt gjerne litt med reven parmesanost og server.

Kommentarer

 • Reply Elin Svarstad 20. januar 2016

  Dette så bare så utrolig godt ut! Denne skal jeg lage til helgen 🙂 Hvor får man kjøpt en slik pasta i Oslo? Liker så godt bloggen din forresten! Du fortjente virkelig prisen du fikk på fredag 🙂 Ha en fin dag!

  • Reply Mat På Bordet 20. januar 2016

   Hei Elin!

   Det var kjempegodt og litt artig!!
   Jeg kjøpte pastaen på Gutta på haugen (https://www.facebook.com/GuttapaHaugen) – de pleier å ha tilbud på pastaen – 3 pakker for kr. 120 tror jeg. Ikke helt billig den pastaen, men veldig god og mange fine former.
   Hyggelig å høre at du liker bloggen, det var stor stas å vinne prisen må jeg si 🙂
   Ha en fin dag du og!

   • Reply Elin Svarstad 20. januar 2016

    Så supert – da skal jeg ta meg en tur innom Gutta! Går stadig innom, utrolig mye godt der på tross av litt stive priser for meg som er student 😉 Gleder meg supermasse til å smake denne hvertfall, håper jeg får den til 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »