Fargerike cookies

 

fargerike cookies

Ella har bakt og denne gangen hadde hun lyst å bake fargerike cookies, eller confetti cookies som de opprinnelig heter.

Det er i prinsipp en cookiedeig blandet med fargerik strø og rullet i samme strø før steking. Strø både inn i cookie’en og utenpå altså.

Søte er de, men ikke altfor overveldende. Crunchy er de også med alle disse sukkerperlene. Ja, og ikke minst fargerike. Cookies til å bli i godt humør av altså!

Fargerike cookies, ca. 18 cookies

ingredienser
  • 100g sukker
  • 100g myk smør
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 200g fargerik strø
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Pisk smør og sukker sammen til lys og luftig. Tilsett egget og vaniljeekstrakten og rør inn.

Bland hvetemel med bakepulver og natron.

Rør melblandingen inn i smørblandingen. Brett inn halvparten av strøet (100g). Prøv å ikke røre for mye, strøet ‘blør’ og vil misfarge kjeksene om rørt for mye.

Ha deigen over på litt plastfolie, trykk deigen flatt, pakk det inn i plastfolien og sett kjølig en times tid eller over natten om du ikke ønsker å bake før dagen etter.

Ta frem deigen, riv av biter og rull til 3 cm kuler sånn cirka. Ha resten av strøet i en liten skål og rull deigkulen i strøet. Sett kulen på en bakeplate dekket med bakepapir og trykk den ned til en sirkel med fingrene.  Du bør ha plass til 9 kjeks på bakeplaten.

Sett kjeksene i forvarmet ovn og stek i ca. 8 minutter. La de avkjøle helt på rist før servering.

Fargerike cookies kan oppbevares i kakeboks.

fargerike cookies

Oppskriften er basert på ‘vanilla bean confetti cookies’ fra boken Homemade decadence.

Flere oppskrifter fra Ella finner du her – masse godt der så ta en titt!

Kommentarer

  • Reply Ann C. 15. oktober 2017

    Å disse kjeksene ser perfekte ut til barnebursdag!
    Tror du det går bra å kun ha strøssel på utsiden av kjeksen, og ikke blande det i selve deigen? Eller blir f.eks. konsistensen helt feil? Det kan bli ganske dyrt for så mye kakestrø. (Mer enn 200 kr hos cacas hvis man skal ha 200 g strø)

    • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

      Hei Ann C. Beklager veldig sent svar her – ja, du kan godt bare ja strøssel på utsiden!

  • Reply Cynthia 2. februar 2016

    Jeg blir glad bare å se disse!

    • Reply Mat På Bordet 3. februar 2016

      🙂

  • Reply Ellen 26. januar 2016

    Vaniljeekstrakt synes jeg er vanskelig å oppdrive i Norge. Hvis jeg ikke finner det, hva anbefaler du å bruke isteden? Vaniljesukker? Vaniljeessens? Og hvor mye? 1 tsk?

  • Reply Birgitte 21. januar 2016

    Hei! Dette så gøyalt og godt ut! Skal prøve i ettermiddag. Bare en ting, og mulig at jeg er blind, men hvor mange blir det ca totalt?

    • Reply Mat På Bordet 21. januar 2016

      Hei Birgitte
      Nei, du er ikke blind, glemte å skrive det i oppskriften.
      Oppskriften lager 18 cookies. Ella synes det var altfor lite og anbefaler å doble oppskriften 🙂

  • Reply Inger 21. januar 2016

    Så flotte! Hvor går du kjøpt sånn kakestykke som er rund? 🙂

    • Reply Inger 21. januar 2016

      Eh….. stavekontroll:) Skulle stå får og ikke går. Og skulle stå sånn kakestrø som er rund.

      • Reply Mat På Bordet 21. januar 2016

        Ha, ha, stavekontroll altså 🙂
        Jeg kjøpte strøet mitt i utlandet, men du finner et godt utvalg hos cacas.no for eksempel.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »