Ella har bakt og denne gangen hadde hun lyst å bake fargerike cookies, eller confetti cookies som de opprinnelig heter.
Det er i prinsipp en cookiedeig blandet med fargerik strø og rullet i samme strø før steking. Strø både inn i cookie’en og utenpå altså.
Søte er de, men ikke altfor overveldende. Crunchy er de også med alle disse sukkerperlene. Ja, og ikke minst fargerike. Cookies til å bli i godt humør av altså!
Fargerike cookies, ca. 18 cookies
ingredienser
100g sukker
100g myk smør
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
150g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
200g fargerik strø
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Pisk smør og sukker sammen til lys og luftig. Tilsett egget og vaniljeekstrakten og rør inn.
Bland hvetemel med bakepulver og natron.
Rør melblandingen inn i smørblandingen. Brett inn halvparten av strøet (100g). Prøv å ikke røre for mye, strøet ‘blør’ og vil misfarge kjeksene om rørt for mye.
Ha deigen over på litt plastfolie, trykk deigen flatt, pakk det inn i plastfolien og sett kjølig en times tid eller over natten om du ikke ønsker å bake før dagen etter.
Ta frem deigen, riv av biter og rull til 3 cm kuler sånn cirka. Ha resten av strøet i en liten skål og rull deigkulen i strøet. Sett kulen på en bakeplate dekket med bakepapir og trykk den ned til en sirkel med fingrene. Du bør ha plass til 9 kjeks på bakeplaten.
Sett kjeksene i forvarmet ovn og stek i ca. 8 minutter. La de avkjøle helt på rist før servering.
Fargerike cookies kan oppbevares i kakeboks.
Oppskriften er basert på ‘vanilla bean confetti cookies’ fra boken Homemade decadence.
Flere oppskrifter fra Ella finner du her – masse godt der så ta en titt!
Å disse kjeksene ser perfekte ut til barnebursdag!
Tror du det går bra å kun ha strøssel på utsiden av kjeksen, og ikke blande det i selve deigen? Eller blir f.eks. konsistensen helt feil? Det kan bli ganske dyrt for så mye kakestrø. (Mer enn 200 kr hos cacas hvis man skal ha 200 g strø)
Vaniljeekstrakt synes jeg er vanskelig å oppdrive i Norge. Hvis jeg ikke finner det, hva anbefaler du å bruke isteden? Vaniljesukker? Vaniljeessens? Og hvor mye? 1 tsk?
Hei Birgitte
Nei, du er ikke blind, glemte å skrive det i oppskriften.
Oppskriften lager 18 cookies. Ella synes det var altfor lite og anbefaler å doble oppskriften 🙂
Å disse kjeksene ser perfekte ut til barnebursdag!
Tror du det går bra å kun ha strøssel på utsiden av kjeksen, og ikke blande det i selve deigen? Eller blir f.eks. konsistensen helt feil? Det kan bli ganske dyrt for så mye kakestrø. (Mer enn 200 kr hos cacas hvis man skal ha 200 g strø)
Hei Ann C. Beklager veldig sent svar her – ja, du kan godt bare ja strøssel på utsiden!
Jeg blir glad bare å se disse!
🙂
Vaniljeekstrakt synes jeg er vanskelig å oppdrive i Norge. Hvis jeg ikke finner det, hva anbefaler du å bruke isteden? Vaniljesukker? Vaniljeessens? Og hvor mye? 1 tsk?
Hei Ellen
Du kan kjøpe vaniljeekstrakt i nettbutikker eller du kan lage din egen, det er veldig enkelt.
Led hvordan du lager den her : http://kjoekkentjeneste.blogspot.no/2015/10/hjemmelaget-vaniljeekstrakt-og.html
Hei! Dette så gøyalt og godt ut! Skal prøve i ettermiddag. Bare en ting, og mulig at jeg er blind, men hvor mange blir det ca totalt?
Hei Birgitte
Nei, du er ikke blind, glemte å skrive det i oppskriften.
Oppskriften lager 18 cookies. Ella synes det var altfor lite og anbefaler å doble oppskriften 🙂
Så flotte! Hvor går du kjøpt sånn kakestykke som er rund? 🙂
Eh….. stavekontroll:) Skulle stå får og ikke går. Og skulle stå sånn kakestrø som er rund.
Ha, ha, stavekontroll altså 🙂
Jeg kjøpte strøet mitt i utlandet, men du finner et godt utvalg hos cacas.no for eksempel.