Pannekaker om morgenen, det er deilig det!
Disse pannekakene er sunne, glutenfrie og superraske å lage så det er bare å spise med god samvittighet. Det vi si de er sunne hvis du ikke fyller på med masse usunn tilbehør, men jeg stoler på deg, det gjør du sikkert ikke… Forslag til sunne toppinger får du lenger ned i oppskriften.
Et par ord om denne oppskriften på sunne havrepannekaker:
- lag det i blender! Deigen kan helles direkte fra blenderen i stekepannen og du slipper mye oppvask.
- oppskriften kan også brukes til å lage vafler! Blir kjempegode, anbefales!
- bruk modne bananer, men ikke overmodne. For modne bananer kan ‘ta over’ smaken på pannekakene.
- liker du litt søtere pannekaker kan du bruke 1-2 ss honning i deigen.
- stek pannekakene på middels til svak varme og gjerne i litt smør. Ønsker du ikke å bruke smør kan du steke de i kokosolje, rapsolje, e.l.
Pannekakene er superenkle å lage, bare se på denne videoen som Matilda og jeg lagde
Sunne havrepannekaker, lager ca. 12 pannekaker (ø10cm)
- 3 modne bananer
- 3 egg
- 150g havregryn*
- 1/2 ts bakepulver
- en klype salt
- 50ml melk
*er det viktig at pannekakene er 100% glutenfrie pass på å bruke havregryn som er merket glutenfritt.
Ha alt opp i en blender og kjør til du har en glatt deig. La den stå og svelle 10- 20 minutter.
Hell deigen direkte fra blenderen i en varm stekepanne og stek på middelsvarme. Ikke vær utålmodig, setter du opp varmen blir pannekakene brent. Hold ferdigstekte pannekaker varme i ovnen (50C holder) hvis de ikke spises med en gang.
Server med et utvalg toppinger, her er noen forslag:
- bær – jordbær, blåbær, bringebær, osv
- frukt – bananer, epleskiver, mango, osv.
- honning, lønnesirup, agavesirup – spise med måte…
- nøtter – hakkede pistasjnøtter, mandler, osv.
- yoghurt, kesam, ricotta, osv.
Pannekaker som ikke spises kan friskes opp i brødristeren senere.
Innlegget var opprinnelig publisert i september 2015. I forbindelse med at vi lagde en video er innlegget revidert og postet på nytt.
De så gode ut! Og så kul video!
De er kjemepgode Pia, og takk. Filmet selv, datteren som har redigert 🙂
En ny familiefavoritt! Kul video
Så bra Cynthia – og takk for det! 🙂
Heisann. Har laget slike pannekaker til guttene mine og de elsker dem. Jeg skulle ønske jeg fant en oppskrift uten bananer siden jeg ikke klarer banansmaken.
Hei Line
Kanskje du skal prøve å ikke bruke fullt så modne bananer – de smaker det mindre av 🙂
Kjempegode pannekaker! Tusen takk!
Så bra Victoria – hyggelig at de falt i smak!
Jeg bytter noen ganger ut en av bananene med 100 g lett creme fraiche og tilsetter noen amerikanske blåbær i røra like før jeg steker de.
Mmm, det hørtes godt ut Helen 🙂
Så utrolig gode de ser ut!
De er kjempegode Karoline, så det er bare å sette i gang og lage de 🙂
Lagde disse pannekakene i vaffeljernet i dag…var prøvd flere lignende oppskrifter før, me. Denne var desidert den aller beste….Kommer absolutt å lage disse flere ganger
Hei Ann!
Det var hyggelig å høre!
Jeg synes faktisk de smaker best som vafler 🙂
Yum! Disse ser jo nydelige ut. Bananpannekaker har en tendens til å bli litt rare i konsistensen syns jeg, men kanskje akkurat det med blenderen er det som gjør dem perfekte! ^^
Noe misvisende å skrive at havrepannekaker er glutenfrie. Det er gluten i vanlig havregryn, men det burde stå glutenfrie havregryn i oppskriften.
Hei Bente
I utgangspunktet er havregryn glutenfritt.
Under innhøsting eller behandling av havren kan det komme i kontakt med andre kornsorter som gjør at den ikke da er 100% glutenfritt. Så misvisende er det ikke akkurat.
Men, du har rett i at jeg kan være mer tydelig, har derfor lagt inn et lite notat i oppskriften
Takk for at du sa fra.