SUNNE HAVREPANNEKAKER (med video)

sunne havrepannekaker

Pannekaker om morgenen, det er deilig det!

Disse pannekakene er sunne, glutenfrie og superraske å lage så det er bare å spise med god samvittighet. Det vi si de er sunne hvis du ikke fyller på med masse usunn tilbehør, men jeg stoler på deg, det gjør du sikkert ikke… Forslag til sunne toppinger får du lenger ned i oppskriften.

Et par ord om denne oppskriften på sunne havrepannekaker:

  • lag det i blender! Deigen kan helles direkte fra blenderen i stekepannen og du slipper mye oppvask.
  • oppskriften kan også brukes til å lage vafler! Blir kjempegode, anbefales!
  • bruk modne bananer, men ikke overmodne. For modne bananer kan ‘ta over’ smaken på pannekakene.
  • liker du litt søtere pannekaker kan du bruke 1-2 ss honning i deigen.
  • stek pannekakene på middels til svak varme og gjerne i litt smør. Ønsker du ikke å bruke smør kan du steke de i kokosolje, rapsolje, e.l.

Pannekakene er superenkle å lage, bare se på denne videoen som Matilda og jeg lagde

Sunne havrepannekaker, lager ca. 12 pannekaker (ø10cm)

  • 3 modne bananer
  • 3 egg
  • 150g havregryn*
  • 1/2 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 50ml melk

*er det viktig at pannekakene er 100% glutenfrie pass på å bruke havregryn som er merket glutenfritt.

Ha alt opp i en blender og kjør til du har en glatt deig. La den stå og svelle 10- 20 minutter.

Hell deigen direkte fra blenderen i en varm stekepanne og stek på middelsvarme. Ikke vær utålmodig, setter du opp varmen blir pannekakene brent. Hold ferdigstekte pannekaker varme i ovnen (50C holder) hvis de ikke spises med en gang.

sunne havrepannekaker

Server med et utvalg toppinger, her er noen forslag:

  • bær – jordbær, blåbær, bringebær, osv
  • frukt – bananer, epleskiver, mango, osv.
  • honning, lønnesirup, agavesirup – spise med måte…
  • nøtter – hakkede pistasjnøtter, mandler, osv.
  • yoghurt, kesam, ricotta, osv.

Pannekaker som ikke spises kan friskes opp i brødristeren senere.

sunne havrepannekaker

Innlegget var opprinnelig publisert i september 2015. I forbindelse med at vi lagde en video er innlegget revidert og postet på nytt.

Kommentarer

  1. Reply Pia 3. september 2016

    De så gode ut! Og så kul video!

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      De er kjemepgode Pia, og takk. Filmet selv, datteren som har redigert 🙂

  2. Reply Cynthia 2. juli 2016

    En ny familiefavoritt! Kul video

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2016

      Så bra Cynthia – og takk for det! 🙂

  3. Reply Line 6. april 2016

    Heisann. Har laget slike pannekaker til guttene mine og de elsker dem. Jeg skulle ønske jeg fant en oppskrift uten bananer siden jeg ikke klarer banansmaken.

    • Reply Mat På Bordet 8. april 2016

      Hei Line
      Kanskje du skal prøve å ikke bruke fullt så modne bananer – de smaker det mindre av 🙂

  4. Reply Victoria Müller 24. mars 2016

    Kjempegode pannekaker! Tusen takk!

    • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

      Så bra Victoria – hyggelig at de falt i smak!

  5. Reply Helen 4. februar 2016

    Jeg bytter noen ganger ut en av bananene med 100 g lett creme fraiche og tilsetter noen amerikanske blåbær i røra like før jeg steker de.

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2016

      Mmm, det hørtes godt ut Helen 🙂

  6. Reply Karoline 25. januar 2016

    Så utrolig gode de ser ut!

    • Reply Mat På Bordet 25. januar 2016

      De er kjempegode Karoline, så det er bare å sette i gang og lage de 🙂

  7. Reply Ann 13. september 2015

    Lagde disse pannekakene i vaffeljernet i dag…var prøvd flere lignende oppskrifter før, me. Denne var desidert den aller beste….Kommer absolutt å lage disse flere ganger

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2015

      Hei Ann!
      Det var hyggelig å høre!
      Jeg synes faktisk de smaker best som vafler 🙂

  8. Reply Marie Roald 5. september 2015

    Yum! Disse ser jo nydelige ut. Bananpannekaker har en tendens til å bli litt rare i konsistensen syns jeg, men kanskje akkurat det med blenderen er det som gjør dem perfekte! ^^

  9. Reply Bente Hansen 5. september 2015

    Noe misvisende å skrive at havrepannekaker er glutenfrie. Det er gluten i vanlig havregryn, men det burde stå glutenfrie havregryn i oppskriften.

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

      Hei Bente
      I utgangspunktet er havregryn glutenfritt.
      Under innhøsting eller behandling av havren kan det komme i kontakt med andre kornsorter som gjør at den ikke da er 100% glutenfritt. Så misvisende er det ikke akkurat.
      Men, du har rett i at jeg kan være mer tydelig, har derfor lagt inn et lite notat i oppskriften
      Takk for at du sa fra.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »