Ut på tur – FLORIDA here I come!

Lite visste jeg når jeg booket denne turen til Florida i høst at jeg skulle kåres til årets matblogger like før avreise. Nå oppleves turen nesten som en premie!

Ferie er det dog ikke. Ikke helt da. Jeg har en veldig god venninne i Florida som er like glad i å lage mat som meg. I høst sa jeg høyt at det hadde vært så gøy å komme på besøk og bare lage mat med henne. Det syntes hun og, og resten er historie. Vi fant en uke som passet oss begge, fly ble booket og nå gleder vi oss begge til å sees og lage mat en hel uke lang.

Ut på tur - FLORIDA here I come!

bilde fra min Pinterest brett

Nå er det jo ekstra morsomt at Kristin bor i Florida ikke bare fordi det er sol og sommer der, men fordi det også blir helt nye impulser. Amerikansk preg blir det nok på maten vi skal lage ‘over there’ iblandet litt skandinavisk fornuft. Vi skal lage god, spennende mat med de råvarene vi har for hånd. Tanken er at alt skal på bloggen etterhvert, så dette blir oppskrifter det også blir mulig å følge i Norge.

Ut på tur - FLORIDA here I come!

bilde fra min Pinterest brett

Jeg har begynt å forberede meg litt. Pinterest brettet mitt er full av inspirasjon og resten tar jeg når jeg kommer dit (og på den 10 timer lange flyturen over). Jeg tenker at det blir en del prat og diskusjoner rundt det vi skal lage så legger vi opp en slagplan. Det som dog er sikkert er at søtt kommer først. Kristin har nemlig en venninne som skal holde en ‘garage sale’ på lørdag og den har vi tenkt å donere all bakverk til. Det blir liksom helt feil å spise alt selv….

Ut på tur - FLORIDA here I come!

Etter lørdagen er det fritt frem for annen matlaging. Da blir det grilling, mer baking, slow cooking, smoking osv. osv.

Heldigvis for meg så er familien glad i å fiske!  Mahi mahi (avbildet med den stolte og kjekke fiskeren) ligger allerede filetert og vakumpakket i frysen i påvente av min ankomst for eksempel. Gjett om vi skal lage noe godt med den!

Ut på tur - FLORIDA here I come!

bilde fra min Pinterest brett

Følg med altså! Planen er å legge ut bilder og oppskrifter mens jeg er der borte – satser på at den første oppskriften publiseres på fredagen.  Tåler du å se sol og sommer mens du sitter her i vinter-Norge kan du følge meg på snap også. Der kan du få litt påfyll av palmesus, morgenturer på stranden og masse, masse matlaging. Kjenner at jeg gleder meg ordentlig!

Har du forslag til hva jeg skal lage mens jeg er der er det bare å komme med de i kommentarfeltet – jeg er åpen for det meste!

Nå skal jeg sette meg ned og skrive ukemeny slik at familien overlever mens jeg er borte 🙂

Kommentarer

 • Reply Eli Margrethe Midtkandal 25. januar 2016

  Etter eit opphold på ‘The Betsy’ på South Beach, Miami, for eitt års tid sidan, har eg drøymt om ein type Key Lime Coconut Milk Panna Cotta som var på dessertmenyen der…
  Tenk om du kunne sjekka ut & pønska ut ei god oppskrift på denne himmelske desserten under ditt opphold i Florida?!
  Riktig god tur, – og ventar i spenning på herlege solvarme oppskrifter.

  Eli

  • Reply Mat På Bordet 25. januar 2016

   Oi, oi, key lime pie er på Pinterest brettet allerede – og en panna cotta versjon høres jammen ikke verst ut Eli 🙂

 • Reply Kjersti R. Sæthre 24. januar 2016

  Bodde i Florida for 25 år siden og umiddelbart dukket 3 matminner opp:
  Bread bowl salad. Salat servert i en skål laget av brød. Ikke veldig vanlig her i Norge. Utrolig morsom og dekorativ måte å servere salat på.
  Soft Oatmeal cookies. Litt store og myke havrekjeks med og uten en pute av vaniljefyll. Skikkelig søtt og deilig, så det holder med en…
  Key Lime Pie. Den beste spise jeg på et lite sted på Key West. Mat fra Florida må inneholde denne paien.
  Riktig god tur – jeg gleder meg til ny inspirasjon.
  Kjersti

  • Reply Mat På Bordet 24. januar 2016

   Hei Kjersti

   Takk for tips – det er notert og lagt til pinterest brettet 🙂
   Du som jeg gleder meg å komme over og begynne med all matlagingen!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »