Lettvint torsk med kikerter i tomatsaus

Lettvint torsk med kikerter i tomatsaus

Jeg lovte en leser at jeg skulle publisere flere fiskeoppskrifter. Av og til trenger jeg en dytt, skjønner du, for selv om jeg vet at jeg skriver for lite om fisk så er det tydeligvis ikke nok for å få ut fingeren så å si.

Du skjønner, jeg er ikke vokst opp med fisk. Fiskepinner ja, men det tells ikke. Og det man ikke er vant med hjemmefra må man lære på egenhånd. Så nå kaster jeg meg ut i det og skal lage mer fisk, skrive mer om fisk og ikke minst spise mer fisk. Blir du med?

Vi begynner i dag med torsk. En utrolig enkel torskemiddag som lages i en gryte. Enkel oppvask også altså.

Mens jeg lagde dette så slo det meg at man kunne gjøre enda mer med denne oppskriften. Tilsettte bacon eller spekeskinke for eksempel. Eller ha opp i oliven og/eller kapers. Så værsågod, lek med oppskriften du!

Lettvint torsk med kikerter i tomatsaus – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk, i fine skiver eller finhakket
  • 4 hvitløksfedd, i fine skiver
  • en god klatt smør
  • en boks á 400g hakkede tomater
  • en boks kikerter
  • 200ml fiskekraft eller -buljong
  • et par kvister frisk basilikum
  • et par kvisitr frisk oregano
  • 600 - 800g torskefilet
  • salt, pepper, røkt paprika
  • en sitron
fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i litt smør i en panne som er stor nok til å servere fisken i. Stek på middelsvarme, løken skal bli myk, ikke få farge. Strø ca. 1/2 ts røkt paprika over løken. Ha opp i tomater,  kikerter (hell av laken) og fiskekraften og la det koke opp. Legg urtene i sausen og la det småkoke en 10 minutters tid. Smak til med salt og pepper.

Skjær torskefileten opp i porsjoner og kvern litt salt og pepper over toppene. Strø forsiktig med litt røkt paprika over torsken også.

Legg torsken godt ned i sausen – skyv sausen gjerne litt til side. Sett lokk over gryta og la det småkoke 10-15 min til fisken er gjennomkokt.

Press saften av en halv sitron over det hele. Skjær resten av sitronen i tynne skiver og pynt fisken med sitronskiver, noen kvister oregano og finhakket basilikum.

Server fisken med poteter eller ris.

Lettvint torsk med kikerter i tomatsausPS. fisk gjerne ut urtene kvistene som har kokt i sausen før servering. Alternativt passer du på at du ikke serverer de til en stakkers..

Kommentarer

  • Reply Cynthia 2. februar 2016

    Fantastisk! Dette blir godt!

    • Reply Mat På Bordet 2. februar 2016

      Ikke sant Cynthia 🙂

  • Reply Anita 1. februar 2016

    Takk for en kjempegod oppskrift! De fiskerettene du har lagt ut er jo knall – så dette kommer til å bli bra. Gleder meg til masse deilig fisk!.

    • Reply Mat På Bordet 1. februar 2016

      Takk Anita 🙂
      Gleder meg til å legge ut flere fiskeoppskrifter!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »