Du vet hvordan det er, du kommer hjem og har null idé hva du skal lage til middag. Da er det kjekt å ha en håndfull retter som du kan utenat, som du kan lage på automatikk. Pasta med salsiccia og paprika er en av de rettene jeg kan utenat. En av de rettene jeg tyr til når jeg skal ha middagen raskt på bordet og har ikke noe spesielt planlagt.
Rå salsiccia prøver jeg alltid å ha i frysen og resten av ingrediensene har jeg stort sett også alltid for hånden. Her er det også rom for lek. Har jeg litt rødvin til overs liker jeg å helle det over kjøttet etter at det er stekt. Har jeg noen oliven eller kapers går det også inn til slutt.
Når det kommer til pølse så foretrekker jeg å bruke rå salsiccia – en krydret italiensk pølse. Du får den også som en spicy variant, den liker jeg også å bruke av og til. All typer pølser går faktisk, men bruk gjerne rå.
Pasta med salsiccia og paprika
ingredienser
300g rå italiensk salsiccia
3 fedd hvitløk, i fine skiver
2 løk, gjerne rød, i ca. 1cm ruter
3 paprika, gjerne forskjellige farger, i ca. 1 cm ruter
1 boks à 400g hakkede tomater
salt, pepper
parmesan, frisk basilikum
ca. 500g varm, kokt pasta
fremgangsmåte
Sett over pastavannet.
Fjern tarmen fra salsicciaen og stek kjøttet i litt olivenolje. Bryt opp kjøttet i mindre biter under steking.
Tilsett hvitløk og stek noen minutter. Ha opp i løken, stek videre i noen minutter. Ha opp i paprikaen, stek videre noen minutter. Ha opp i hakkede tomater og la sausen koke opp. Smak gjerne til med litt salt og pepper på dette tidspunktet. Sett på lokk og la sausen småkoke videre.
Så snart pastavannet koker har du opp i godt med salt og så pastaen. Kok gjerne 1-2 mintter mindre enn det som er anvist på pakken – pastaen vil koke videre i sausen.
Spar en kopp av pastavannet og hell resten av.
Ha pastaen i sausen og vend den inn. Bruk litt av pastavannet hvis du synes det er noe tørt.
Ha en god håndfull finhakket frisk basilikum og like mye parmesan i pastaen og rør det inn.
Server pastaen i skåler med mer frisk basilikum, parmesan og nykvernet pepper.
Her er videoen som viser hvordan pastaretten lages:
Den pikante versjonen er kjempegod, bare litt mer spicy. Så ja, du kan bruke den (jeg synes det er kjempegodt) vær bare klar over at det kommer til å være litt spicy 🙂
Tror du man vil kunne købe pølsen i Rema 1000?
Hei Regitze
Pølseutvalget varierer fra butikk til butikk, så det vet jeg dessverre ikke.
Jeg skulle prøve denne retten i kveld,men kjøpte feil pølse. Jeg kjøpte siciliana picante. Fungerer den som erstatning,eller må jeg på butikken?;)
Hei Vibeke
Den pikante versjonen er kjempegod, bare litt mer spicy. Så ja, du kan bruke den (jeg synes det er kjempegodt) vær bare klar over at det kommer til å være litt spicy 🙂