Eldstemann digger stir fry – det gjør i grunnen hele familien. Ikke bare er det lett å lage, men det er også en fin måte å bruke rester av grønnsaker på. En asiatisk pytt i panne på en måte.
Denne retten ble inspirert av en indrefilet av svin som jeg kjøpte forleden dag, litt spontant. Jeg tenkte å gjøre noe litt mer tradisjonelt med kjøttet, men eldstemannen etterlyste stir fry. Løsningen ble å steke kjøttet med en asiatisk marinade og skive kjøttet på toppen av en stir fry av nudler og grønnsaker. Yum!
Sett gjerne kjøttet i ovnen før du begynner på alt annet. Du kan tilberede grønnsakene og koke nudlene mens kjøttet steker og lage selve stir fry’en mens kjøttet hviler. Så er det bare snakk om å sette det hele sammen.
Ønsk deg rester, for dette er en ypperlig lunsj dagen deretter!
Stir fry med indrefilet av svin
ingredienser
en indrefilet av svin
2 ss hoisinsaus
1 ss ketjap manis
2 ss appelsinjus
5 hvitløksfedd, i tynne skiver
3 cm fersk ingefær, skrelt, i tynne staver
en finhakket rød chili
2 løk i fine skiver
2-3 gulrøtter i fine staver
2-3 paprika i fine staver, gjerne forskjellig farge
200g spinat, vasket og renset
250g fullkorns nudler (asiatiske)
1 ss sesamolje
2 ss hoisin saus
soyasaus
vårløk, frisk koriander og grovhakkede peanøtter til dandering
fremgangsmåte
Ta gjerne svinefileten ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur hvis du har tid.
Bland hoisinsaus, ketjap manis og appelsinjus sammen i en liten skål. Pensle kjøttet med halvparten av marinaden og sett kjøttet i forvarmet ovn – 200C. Ta kjøttet ut hver 10ende minutt og pensle med resten av marinaden. Kjøttet er ferdig når den har en kjernetemperatur på 70C. Ta kjøttet ut av ovnen og la den hvile.
Mens kjøttet steker tilberedes resten av ingrediensene. Kok nudlene ihht anvisningen på pakken. Hell av vannet og bland nudlene med sesamolje og hoisinsaus. Forbered grønnsakene. Det er viktig at alt ligger klart før du begynner med stir-fry’en.
Mens kjøttet hviler kan du lage stir fry’en. Varm opp en stor gryte (gjerne en wok om du har) og ha opp i litt olje. Stek hvitløk, ingefær og chili til hvitløken begynner å få litt farge. Gryta/wok’en skal være såpass varm at dette går på null komma niks. Ha så opp i løk. Stek til løken begynner å bli litt myk. Tilsett gulrøttene. Stek til de begynner å bli litt myke. Ha opp i paprika og stek til de begynner å bli litt myke.
Slå ned varmen og ha opp i nudlene. Rør grønnsaker og nudler forsiktig sammen. Rør inn spinaten. Synes du det blir litt tørt kan du tilsette litt vann. Smak det hele til med soyasaus.
Ha nudlene opp i skåler. Skjær indrefileten i tynne skiver og legg de pent på toppen av nudlene. Pynt med vårløk, frisk koriander og peanøtter.
Server gjerne med soyasaus og gjerne litt hot sauce for de som liker det enda mer spicy.
Åhh det så godt ut!
Jeg har laget mye svin med grønnsaker, (tatt inspirasjon fra denne oppskriften http://www.castellocheese.com/nb-no/oppskrifter/svinefilet-med-ovnsbakte-gronnsaker2/) men neste gang skal jeg prøve denne! Ser fantastisk ut!
Så bra Kristin! 🙂
Denne fungerer vel like godt med kylling?
Ja Kari! er kjemepgodt med kylling, eller biff, eller fisk…… 🙂
Hva er og hvor får man kjøpt hoisinsaus og ketjap manis?
Hei Ninni
Det får du kjøpt i matvarebutikker. Gå til avdelingen der de har utenlandske matvarer (meksikansk, indisk, osv) du bør kunne finne de der.