Kyllingtacos med mais- og bønnesalsa

Kyllingtacos med bønne- og maissalsa

Jeg er i Florida! Og til tross for at det ikke er typisk Floridavær – det er usedvanlig kaldt og vått – så er det jammen meg deilig å ikke måtte bruke boblejakka. Hvorfor jeg er i Florida har jeg skrevet om i ett tidligere innlegg så vi tar det ikke engang til her men, i korte trekk så er jeg her for å lage mat med en venninne som er like glad i å lage mat som meg og tema er selvsagt amerikansk mat.

Følger du meg på snapchat (jeg heter matpaabordet der) så fikk du med deg gårsdagenes program. Vi lagde to typer cookies, muffins, fisketacos, kyllingtacos, salsa og deig til eltefritt brød og pretzels som vi skal steke i dag. Vi var også ute og handlet ingredienser, tok bilder av de ferdige rettene, gjorde notater og la planer for de resterende dagene. Vi innså raskt at vi kommer aldri til å rekke alt det vi har lyst å rekke så her gjelder det å holde tempo…

I dag er det lagt opp til en chicken wings bonanza med 3 forskjellige typer wings, dipper, mac n’cheese, en ny runde med coffee cake, osv, osv. Men først skal det aller første innlegget skrives fra denne turen!

Kylling tacos med mais- og bønnesalsa ble laget og spist i går (og heldigvis fikk jeg også tatt bilder før alt forsvant på null komma niks.) Kjøttet var så mørt, det smeltet nærmest på tungen og salsaen var akkurat det som skulle til for å lage en deilig taco. Dette er en litt sunnere variant av en taco uten ost og rømme men, jeg lover, du kommer ikke til å savne de.

Vær obs på at kyllingen skal stekes lenge, dette er altså en oppskrift som skal i prinsipp påbegynnes i god tid før du setter deg ned til måltidet. Vi har brukt en slow cooker eller en crock pot som det også heter men, det går fint an å lage dette i en ildfast gryte som du setter i ovnen.

I verste fall kan du også grille eller steke kyllingen men da får du ikke samme konsistens på kjøttet. Den lange steketiden gjør at kjøttet blir mørt og kan lett rives i biter. Jeg anbefaler virkelig å investere tiden, det er fantastisk godt. Det er faktisk mindre arbeid også…

Kyllingtacos med mais- og bønnesalsa – 4-6 personer

ingredienser
 • 1 kg benfri, skinnfri kyllinglår*
 • 1 ss spisskumin
 • 1 ts tørket oregano
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts røkt paprikapulver
 • 1/2 ts salt
Mais- og bønnesalsa
 • en boks à 400g svarte bønner
 • en boks à 400g mais
 • ca. 200g cherry tomater delt i to eller 4
 • 3 vårløk, finhakket
 • 6 ss olivenolje
 • 1 hvitløksfedd, presset
 • 1/2 grønn chili, finhakket
 • saften av en lime
 • salt
Serveres med
 • varme tortilla's
 • baby spinat
 • avokado
 • frisk koriander
 • lime båter
 • hot sauce
fremgangsmåte

*kyllinglår er saftigere kjøtt enn kyllingbryst. Får du ikke tak i kyllinglår kan du bruke kyllingbryst.

Begynn med kyllingen.

Strø krydderet over kyllinglårene. Stek de raskt i en stekepanne slik at de får litt farge. Legg kyllingen over i crock pot’en eller i en gryte.  Hell litt vann i stekepannen og la det koke opp mens du skraper rester løs fra pannen. Hell vannet over kyllingen. Sett crock pot’en i gang på lav varme i 8 timer eller på sterkere varme i 4 timer. Bruker du gryte/ovn kan du sette gryta (husk å sette på lokk)  i ovnen på 100C i 4 timer.

Lag salsaen. Bland bønner, mais, tomater og vårløk forsiktig sammen i en bolle. Rør olivenolje, hvitløk, chili og limesaft sammen og smak til med salt.

Før servering tar du kyllingen ut av crock pot’en/gryta og river den i mindre biter med hjelp av to gafler. Hell væsken fra crock pot’en/gryta over kyllingen og server med mais- og bønnesalsaen og resten av tilbehøret.

Spis til du blir mett…

Kyllingtacos med bønne- og maissalsa

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »