Jeg er i Florida! Og til tross for at det ikke er typisk Floridavær – det er usedvanlig kaldt og vått – så er det jammen meg deilig å ikke måtte bruke boblejakka. Hvorfor jeg er i Florida har jeg skrevet om i ett tidligere innlegg så vi tar det ikke engang til her men, i korte trekk så er jeg her for å lage mat med en venninne som er like glad i å lage mat som meg og tema er selvsagt amerikansk mat.
Følger du meg på snapchat (jeg heter matpaabordet der) så fikk du med deg gårsdagenes program. Vi lagde to typer cookies, muffins, fisketacos, kyllingtacos, salsa og deig til eltefritt brød og pretzels som vi skal steke i dag. Vi var også ute og handlet ingredienser, tok bilder av de ferdige rettene, gjorde notater og la planer for de resterende dagene. Vi innså raskt at vi kommer aldri til å rekke alt det vi har lyst å rekke så her gjelder det å holde tempo…
I dag er det lagt opp til en chicken wings bonanza med 3 forskjellige typer wings, dipper, mac n’cheese, en ny runde med coffee cake, osv, osv. Men først skal det aller første innlegget skrives fra denne turen!
Kylling tacos med mais- og bønnesalsa ble laget og spist i går (og heldigvis fikk jeg også tatt bilder før alt forsvant på null komma niks.) Kjøttet var så mørt, det smeltet nærmest på tungen og salsaen var akkurat det som skulle til for å lage en deilig taco. Dette er en litt sunnere variant av en taco uten ost og rømme men, jeg lover, du kommer ikke til å savne de.
Vær obs på at kyllingen skal stekes lenge, dette er altså en oppskrift som skal i prinsipp påbegynnes i god tid før du setter deg ned til måltidet. Vi har brukt en slow cooker eller en crock pot som det også heter men, det går fint an å lage dette i en ildfast gryte som du setter i ovnen.
I verste fall kan du også grille eller steke kyllingen men da får du ikke samme konsistens på kjøttet. Den lange steketiden gjør at kjøttet blir mørt og kan lett rives i biter. Jeg anbefaler virkelig å investere tiden, det er fantastisk godt. Det er faktisk mindre arbeid også…
Kyllingtacos med mais- og bønnesalsa – 4-6 personer