Sprøbakte kyllingvinger med parmesan

 

kyllingvingerFør jeg blir arrestert på det så ja, det du ser på bildet er kyllingklubber ikke kyllingvinger. Det spiller altså ingen rolle hva du bruker – noen liker vinger noen ligger klubber, bruk det du liker best.

Disse kyllingvingene er en av tre typer jeg har laget mens jeg er her i Florida på, ja, hva skal jeg kalle det, studietur. Nederst ser du bilde av de tre typene vi lagde, og ja du skal få oppskrift på alle sammen. Vi begynner bare med denne først.

Disse lages raskt og enkelt. Det som kanskje er litt annerledes er at de skal småkokes i en lake først før de går i ovnen med den deilige toppingen. Mens de koker og avkjøler har du mer enn nok tid å lage toppingen.

Server gjerne kyllingvingen med en kålsalat og noen forskjellige dip – ketsjup (gjerne hjemmelaget) eller en ranch dip for eksempel. Hvitløksbrød smaker også alltid godt til.

Sprøbakte kyllingvinger med parmesan

ingredienser
 • 50ml balsamicoeddik
 • 2 ss salt
 • 1 laurbærblad
 • 1ts tørket timian
 • 1 ts tørket rosmarin
 • ca. 1.5 kg kyllingvinger eller -klubber
 • 7 hvitløksfedd, finhakket
 • 3 ss olivenolje
 • 50g brødrasp, gjerne panko
 • ca. 1 ts nykvernet pepper
 • ca. 1ts nykvernet chiliflak
 • 50g finrevet parmesan
fremgangsmåte

Ovn temp 250C

Bland eddik, salt, laurbærblad, timian og rosmarin med ca- 1.5 liter vann og la det koke opp.

Ha kyllingen opp i laken når den koker og la det småkoke 15minutter. Ta ut kyllingvingene, legg de på en rist og la de tørke i ca. 15minutter.

Lag toppingen. Bland hvitløk, olivenolje, brødrasp, pepper,chiliflak og parmesan sammen i en stor bolle. Vend kyllingen i toppingen og legg stykkene på et stekebrett dekket med bakepapir. Har du topping til overs strør du det over kyllingen. Strø gjerne litt ekstra parmesan på toppen av det igjen om du har.

Sett kyllingen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Tiden vil variere med størrelsen på kyllingvingene/-klubbene. Skjær gjerne opp et stykke for å se om de er gjennomstekt før du serverer de.

Kyllingvingene kan serveres rett fra ovnen eller lunkne. Strø gjerne med litt parmesan og grovhakket persille før servering.

Server med salat, dips og gjerne hvitløksbrød til.

Kyllingvinger

Her er en smugtitt på de tre typene vi lagde under turen, sprøstekte kyllingvinger med parmesan ligger øverst.I midten ser du kyllingvinger med sriracha og honning, nederst ser du kyllingvinger med hvitløk og ingefær. Oppskrifter kommer snart!

Oppskriften er basert på en oppskrift hentet fra boken Chicken wings av Carol Hilker.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »