Kjøttpudding – meatloaf – forlorne hare

Kjøttpudding - meatloaf - forlorne hare

Kjøttpudding – meatloaf – forlorne hare – kjært barn har mange navn, ikke sant?

Det er ikke første gang jeg skriver om kjøttpudding her på bloggen, du kan finne en annen oppskrift på den her. Hovedforksjellen på oppskriftene er at jeg har brukt rå italiensksalsiccia istedenfor kjøttdeig av svin. Ett veldig smart trekk må jeg si, for du får mye ‘gratis’ smak i og med at salsicciaen er ferdig krydret.

Dette er en veldig lettvint middag. Du blander alle ingrediensene sammen, legger de i en brødform og setter det i ovnen. Kjøttpuddingen kan serveres med potetstappe, stekte poteter, pommes frites, ris, osv. og gjerne godt med grønnsaker – en salat for eksempel. Du kan også legge en skive kjøttpudding på et hamburgerbrød og late som om du spiser hamburgere – hørte jeg forlorne hamburgere?

Det beste av alt er at den smaker like godt om ikke bedre neste dag. Lag matpakke med kjøttet. Eller stek en skive i stekepannen og server med et speilegg på toppen. Her er det bare å bruke fantasien!

Kjøttpudding – meatloaf – forlorne hare, 4-6 personer

  • 1 løk, finhakket
  • 2 selleristenger, finhakket
  • 3-4 hvitløksfedd, finhakket
  • 2-3 vårløk, finhakket
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • ca. 3 ss grovhakket persille
  • 2 ts worcestershiresaus
  • 50ml ketsjup
  • 100g brødrasp, gjerne panko
  • 2 egg
  • 800g kjøttdeig
  • ca. 300g rå italiensk salsiccia
  • 2-3 ss BBQ saus

Ovn temp 200C

Stek løk, selleri og hvitløk i en stekepanne med litt olje til myk. La det avkjøle.

Ha resten av ingrediensene (med unntak av BBQ sausen) i en stor bolle og tilsett den stekte løkblandingen. Bland først sammen med en sleiv og bruk så hendene til å blande farsen godt sammen. Ikke vær for hardhendt, bland forsiktig men bestemt.

Ta en liten bit av farsen og stek den i stekepannen. Smak. Hvis du er fornøyd med smaken trenger du ikke tilsette mer krydre, hvis ikke så er det bare å fortsette å krydre..

Ha kjøttblandingen i en brødform. Pensle toppen med BBQ saus og sett i forvarmet ovn.

Steketiden vil variere med størrelsen på brødformen din men beregn 40-60minutter. Bruker du en steketermometer bør den vise 70C.

Server meatloaf varmt med masse godt tilbehør og kryss fingre for at det skal bli rester.

Kommentarer

  1. Reply Martine 2. juni 2017

    Denne ser kjempegod ut, skal teste i kveld 🙂 Har du noe form for bakepapir eller smøring i formen før du har i farsen?

    • Reply Mat På Bordet 11. juni 2017

      hei Martine! Nei, jeg smurte ikke formen min 🙂 Men, det er ikke noe i veien for å legge litt bakepapir i bunnen om du er litt redd for at det blir hengende igjen i formen din.

  2. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Kjøttpudding – utrolig god middag og er du heldig, utrolig godt på brødskiva dagen etter. Tips – super piknik mat! […]

  3. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Kjøttpudding – skal du lage noe godt til familiemiddagen på søndag kan du lage dette. Gjerne med sprøstekte poteter (oppskrift under) og en god salat til. […]

  4. Reply Kristin 30. januar 2017

    Hei, hva kan jeg bytte ut pølsene med? Skjønner at de gir mye smak, så jeg må vel ha noe sterkt krydret, eller bare masse chili eller så?

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Hei Kristin
      Ja pølsefarsen gir god smak på kjøttpuddingen så kjør på med litt ekstra krydder. Paprika, hvitløk, urter, osv.
      Stek en liten bit for å smake deg frem 🙂

  5. Reply Michelle 13. september 2016

    Kan man utelate BBQ-sausen? Hva kan det erstattes med isåfall? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2016

      Hei Michelle
      Ja, du kan pensle med ketsjup i stedet for eksempel 🙂

  6. Reply Lars Erik Brustad 15. mai 2016

    Hei, prøvde denne i går. Smakte godt, men kanskje litt fet. Neste gang tar jeg litt mindre pølse. Hadde også problemer med å få kjøttpuddingen til å henge sammen. Virket som om det var vel mye grønnsaker. Men godt var det og skal prøve igjen med litt justeringer. Denne gangen fulgte jeg oppskriften slavisk.

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Hei Lars Erik
      Resultatet vil alltid variere og det er fint at du gjør justeringer. Det gjør jeg også, hele tiden, selv med mine egen oppskrifter 🙂

  7. Reply Anne 10. mars 2016

    Kjøttpuddingen ser helt nydelig, må prøves til middag i dag! Hvor kjøper du rå salsiccia i Oslo? Meny?

    • Reply Mat På Bordet 10. mars 2016

      Yep Anne – jeg bruker rå salsiccia fra Jakobs utvalgte som du finner på Meny 🙂

  8. Reply Cathrine 3. februar 2016

    Jeg bor i USA men har aldri sett salsicca her. Går det like greit å bruke kjøttdeig av svin? Og glutenfri brødrasp, tror du det går bra? Tusen takk for en flott blogg som gir mye inspirasjon. I morgen blir det kyllinglår i crock-pot

    • Reply Mat På Bordet 3. februar 2016

      Hei Cathrine
      Du kan bruke hvilken som helst krydret pølse – jeg brukte italian sausage (kjøpte på Whole Foods men har også funnet det på Publix).
      Bruker du svinekjøtt så må du bare huske på å krydre litt ekstra. Og ja, glutenfri brødrasp funker fint.
      Håper kyllinglårene smakte 🙂

      • Reply Cathrine 3. februar 2016

        Så du bruker bare de rå pølsene? Det var i tilfelle smart. Hadde jeg ikke tenkt på. Har Whole Foods rett i nærheten så da går turen dit

        • Reply Mat På Bordet 4. februar 2016

          Så heldig du er som har Whole Foods i nærheten Cathrine 🙂
          Ja, jeg brukte rå italiensk pølse som lå i kjøttdisken.
          Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »