Ceviche med hvit fisk og vannmelon

ceviche med hvitfisk og vannmelonSkal du servere en forrett eller en liten appetizer er det nesten ikke mulig å gjøre det enklere enn denne cevichen med hvit fisk og vannmelon.

Vi lagde denne i Florida (jeg er på tur) av selvfisket fisk (hog fisk). Nå skriver jeg selvfisket men det var ikke jeg som fisket men heller ungdommene her i huset. Jeg kan jo tross alt ikke rekke å gjøre alt….

Lager jeg denne i Norge så bruker jeg torsk (og gjerne skrei nå som det er sesong) kveite eller uer.

Prinsippet er enkelt – fisken legges i limesaft som da ‘koker’ fisken. Så legger du alt det andre til og legger det fint opp i et glass, klar for servering. Variasjonene er omtrent endeløse, men la meg gi deg denne oppskriften så kan du leke med den som du vil.

Ceviche med hvit fisk og vannmelon,

  • hvitfisk skjært i små terninger (torsk, skrei, kveite, uer, e.l.) – beregn ca. 50g pr.pers.
  • limesaft
  • frisk koriander
  • grønn chilli
  • salt
  • vannmelon
  • salte tortillachips
  • mer frisk koriander og grønn chilli til pynt

Ha fisken i en skål (ikke metall) og dekk den med limesaft. Finhakk frisk koriander og chili og rør inn sammen med fisken.

Sett fisken kjølig, minst 2 timer, gjerne over natten. Smak til med salt.

Ha fisken opp i serveringsglass eller skåler og topp med like mye vannmelon (som du også har skjært i terninger).

Pynt med knuste tortillachips, frisk koriander og chilliskiver.

Server med en gang.

Ceviche med hvit fisk og vannmelon

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »