Formkake med yoghurt og valnøtter

Formkake med yoghurt og valnøtter

 

Dette er den nye favorittkaken! Saftig deilig formkake med yoghurt og valnøtter.

Det måtte to forsøk til før oppskriften satt. Første forsøk var utrolig god på smak (ellers hadde jeg ikke begitt meg ut på forsøk nr.2 for å være helt ærlig) men rant over. Jeg stekte de i muffinsformer og endte opp med et brett muffinsmonstre. Istedenfor  å heve seg fint opppover som seg hør og bør, rant deigen rett over kantene når den nådde toppen. Denne deigen trenger altså støtte!

Løsningen min ble å steke kaken i brødform som fikk litt ekstra støtte på vei oppover med en kant av bakepapir. Det funket strålende. Jeg anbefaler derfor å steke deigen i en brødform eller en rund kakeform. Muffins kan du selvsagt også lage, pass bare på å ikke fylle de for mye med deig og vær forberedt på flate topper.

Smaken er upåklagelig uansett hvordan du bestemmer deg for å steke de.

Formkake med yoghurt og valnøtter

ingredienser
 • 50g brun sukker
 • 1 ts kanel
 • 100g finhakkede valnøtter
 • 25g smeltet smør
 • 200g sukker
 • 100g myk smør
 • 2 egg
 • 250 ml gresk- eller yoghurt naturell
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 250g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Bland brun sukker, kanel og finhakkede valnøtter sammen i en skål. Rør inn smøret (25g) og sett til side. Dette er det skal bruke som fyll og på toppen av kaken.

Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen. Rør inn yoghurten og vaniljeekstrakten.

Bland bakepulveret i melet og rør dette inn i deigen. Hell halvparten av deigen i formen og strø halvparten av nøtteblandingen over toppen. Hell over resten av deigen over det igjen og strø med resten av nøtteblandingen.

Hell deigen over i en smurt form kledd med bakepapir med høy kant (hvis formen ikke har høykant lager du en i bakepapir). Sett i forvarmet ovn og stek i 40-60 minutter – steketiden vil variere med størrelse på formen. Test kaken med kakepinne før du tar den ut – pinnen skal være ren.

La kaken avkjøle 10 minutter i formen før du tar den ut og lar den avkjøle på rist.

Skjær kaken i skiver og server.

Formkake med yoghurt og valnøtter

 

 

Kommentarer

 • Reply Sissel Granvang 31. mai 2020

  Den ble veldig god! Jeg hadde ikke brunsukker, så jeg tok sånn Sukrin Gold til fyllet. Ikke hadde jeg gresk yoghurt heller, så det ble to små bokser med yoplait vanilje og fylte opp til 2,5 dl med litt helmelk. Lukter jo jul og alt som er godt. Tok den i stor brødform, i 60 min. Det ble helt perfekt. Takk!

 • Reply Inga 22. april 2019

  Utrolig god kake! Denne skal bakes igjen. Vil tro den også blir god med surmelk. Takk for oppskrift!:-)

  • Reply Mat På Bordet 28. april 2019

   Hei Inga
   Ja, surmelk hadde gjort susen!
   ina 🙂

 • Reply Rebecca 3. august 2016

  Hei! Ser veldig bra ut, jeg har noe yoghurt jeg må bruke før jeg reiser på ferie. Tenker å lage kaken og fryse den, da har jeg noe til møtekosen på jobben når det blir min tur. Men vi har nøtteforbud på jobben pga en som er veldig, veldig allergisk. Hva tenker du om å bruke pinjekjerner i steden? Og tror du kaken kan fryses?

 • Reply Heidi 20. mars 2016

  Jeg lagde denne i forrige uke, og den ble kjempegod. Det er så kjekt med kaker man ikke trenger glasur til. Gubben tåler ikke valnøtter, så jeg brukte pecannøtter i stedet, men det smaker jo ganske likt.

  Forresten var jeg litt usikker på om jeg skulle nevne det eller ikke, men jeg tror du mente at kaken er upåklagelig i stedet for påklagelig 😉 En påklagelig kake er en kake man kan klage over.

  • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

   Hei Heidi
   Så bra at du likte kaken – jeg synes den er helt kanon!
   Og jeg, jeg mener nok upåklagelig 🙂 Skal rette med en gang – takk for at du sa fra 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »