S´mores grateng

S´mores grateng

Jeg er vel hjemme fra Florida turen og har fortsatt en hel haug med oppskrifter som skal ut på bloggen, så det er bare å glede seg!

Siden det er fredag i dag legger jeg ut oppskriften på s’mores grateng. Dette er en kaloribombe og kan gjerne spises i forbindelse (før eller etter) en lang ski- eller gåtur. Alternativt kan du yte selvkontroll og bare spise litt…

S’mores er ikke nytt på bloggen – klikker du her kommer du til et innlegg jeg skrev for noen år siden med lenke til hjemmelagde grahamkjeks. Hjemmelagde marshmallows hørte også til.

Men her gjør vi det lettvint – vi lager en enkel sjokoladesaus, topper den med marshmallows, setter det hele under grillen og serverer så med kjeks (bruk Kornmo kjeks for eksempel). Jeg har laget små former – da får alle hver sin og som en dessert for eksempel. Alternativt kan du lage det i en stor form, sette det midt på bordet og la alle forsyne seg derfra.

S´mores grateng – 4-6 personer

ingredienser
  • 3 dl kremfløte
  • 400g mørksjokolade finhakket
  • en pose store marshmallows
fremgangsmåte

Varm opp kremfløten til like under kokepunktet, ta av varmen og ha opp i sjokolade og en 10-12 marshmallows (skjær eller klipp gjerne marshmallowsene i mindre biter slik at de smelter fortere). Rør det hele sammen til en glatt sjokoladesaus. Sett over varmen igjen om ikke alt smelter.

Hell sjokoladesausen opp i små ildfasteformer. Skjær marshmallows i to og legg de på toppen av sjokoladesausen. Sett formen under grillen og stek til marshmallowsene er gyldne og myke. Dette går veldig raskt, hold derfor godt øye med de.

Server varmt med kjeks til.

S´mores grateng

Vil du lage det ekstra enkelt kan du legge et lag med mørk eller melkesjokolade i en ildfastform, dekke det med marshmallows og sette det hele i ovnen, 5- 10 minutter, til sjokoladen og marshmallowsene er smeltet.

Oppskriften er basert på en oppskrift fra Spend with pennies

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »