Dip med blåmuggost og feta

Dip med blåmuggost og feta

Blue cheese dip var på listen min på hva jeg skulle lage mens jeg var i Florida. Og blue cheese dip ble det, med en liten vri laget ved en feiltagelse. Sånn kan det gå – man finner på nytt uten å ville det.

Jeg skylder å at det var sent på dagen, at vi hadde laget en hel del allerede og de rett og slett gikk litt fort i svingene. For istedenfor å tilsette blåmuggost i dippen, helte jeg opp i fetaost. Nå er det ganske så stor forskjell på blåmuggost og feta, så vi skal ikke gå nærmere inn på hvordan jeg i det hele tatt kunne forveksle de to. Det skjedde bare…

Så istededenfor en ren blåmuggost dip ble dette en dip med blåmuggost OG feta. Og det smakte! For de som ikke er helt fortrolig med blåmuggost kan dette være en god introduksjon til denne dippen. For de som elsker blåmuggost er det bare å bytte ut feta med blåmuggost og kjøre på med en ordentlig blåmuggost dip. Ditt valg!

Dip med blåmuggost og feta

  • 200g kremost, romtemperatur
  • 200g rømme
  • 100g feta
  • 100g blåmuggost
  • 2 vårløk, finsnittet
  • salt, pepper
  • hot sauce (valgfritt)

Rør kremost og rømme sammen til en glatt blanding. Smuldre feta og blåmoggost i biter og ha det opp i dippen. Rør det inn forsiktig sammen med vårløken. Smak til med salt og pepper og evt. hot sauce om du ønsker litt futt i dippen.

Server dippen med grønnsaker – gulrøtter, paprika, blomkål, sukkererter, osv. Klassisk tilbehør er selleristenger eller kyllingvinger.

Kan også serveres med chips eller salte kjeks.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »