Selvsagt måtte jeg helt til USA for å finne den ultimate brownie oppskriften, men det morsomste er at den er norsk! Dette er en av de oppskriftene som går fra venninne til venninne og til slutt har alle den, og alle lager den samme kaken. Det er det ingenting feil med – det er bare bevis på at kaken er god!
Så dette er Mette’s oppskrift på brownies som Hedda ble så glad i at Kristin måtte få den tilsendt og som vi lagde i Florida for å ta med til nok en venninne til Kristin som holdt garage sale og gjerne ville ha noe søtt å tilby sine kunder. Puh! Fikk du med deg det?
Mette’s brownies forsvant omtrent mens vi sto der. En dame kom nesten løpende etter oss og lurte på om vi hadde bakt den selv for det var den beste browniesen hun noengang hadde smakt. Tenk deg det! En amerikaner som falt pladask for en norsk oppskrift på en amerikansk klassiker. For Kristin var ikke dette noe nytt, hun hadde servert den mang en gang med samme resultat – folk løpende etter seg altså.
Så enden på visa er, vil du ha folk løpende etter deg, lag Mette’s brownies…
Mette’s brownies
Denne er en storfavoritt! Har bakt den veeeeldig mange ganger. Takk for superenkel oppskrift!
skal denne stå midt i ovnen?
Ja, den kan stekes på midterste rille.
Vi lagde denne på skolen og jeg har aldri smakt bedre. Jeg skal lage denne hjemme og håper den blir en suksess.
Hei Theodor
Tenker at den blir en suksess hjemme også 🙂
Hyggelig å høre at du likte den!
ina
Hvis jeg dobler den en halv gang, tror du det blir passelig for den langpannen som hører med ovnen?
Tenkte å lage denne for en avslutning på skolen, og vil sørge for stor nok kake, men da må oppskriften økes litt først
Hei Linda!
Jeg tror at jeg hadde doblet oppskriften for sikkerhetsskyld. Ser du at det blir for mye deig (alltid bedre å ha for mye enn for lite) kan du helle det over i en mindre form og bake det enten samtidig eller senere. Lykke til!
ina
Er vanligvis veldig glad i sukker men denne brownien satt seg rett og slett nesten fast i halsen. Jeg kunne kjenne sukker klumper når jeg takk et bit av den. Tror kaken inneholder ca 80% sukker. Kan anbefale kaken vist du er ekstremt glad i sukker, ellers kan det bli litt mye.
Helt enig med deg Brage
Hei Brage
Jeg er enig i at det er mye sukker, men som jeg har kommentert tidligere, dette er Mette sin oppskrift og det er veldig mange som liker den akkurat som den er. Ønsker du å lage en brownie med mindre sukker finner du flere oppskrifter her på bloggen –> https://matpaabordet.no/?s=brownies
hilsen ina
Er det ikke alt for mye sukker. Skulle lage det til noen venner men stoppa opp når jeg så hvor mye sukker det var.
Hei Victoria
Det er veldig mye sukker ja, men dette er Mette’s oppskrift og den er elsket av mange akkurat slik den er 😉
hilsen
ina
Denne var fantastisk god
Så bra! Hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Prøvde ut denne oppskriften, men byttet ut bakekakao med oboy pulver (tok da ca 15 ts ) DEN BLE KNALL GOD! Anbefales på det sterkeste, super god oppskrift!
Ja, ikke sant Tiril!
Mette kan brownies altså…
Vel, nå er originaloppskriften på brownies med sjokolade og ikke kakao, så kakaobrownies anser jeg som liksombrownies. Blir mer sjokoladekake.
Der må jeg si meg litt uenig med deg Pop. Med samme argument må du jo kalle sjokoladekaker laget med sjokolade en liksomsjokoladekake. 😉
Denne må jo bare prøves – høres ut som den perfekte oppskriften for oss som ikke kan ha sjokolade i skapet uten at den forsvinner! 😀 Tusen takk!
Kjent problemstilling Line
Dette ble den nye brownies-favoritten! 😀 Så utrolig enkelt – og veldig, veldig godt! Jeg hadde bittelitt salt i også, forresten.
Så hyggelig å høre Line!! Og salt var en god idé!
Jeg finner bare mer og mer jeg får lyst å lage her på bloggen min – graham-kjeks, peanøtt-cookies, sjokoladeterte med pære … På tide å bevege meg bort i middagsoppskriftene dine, tror jeg! Tusen takk for alt arbeidet du legger ned her! Det er veldig inspirerende. 🙂
Tusen takk Line – hyggelig å høre at du også fikk lyst å prøve deg på middagsoppskriftene 🙂
Hei, hvor lang tid sånn cirka tar det å lage browniene?
hei Inger-Lise
Disse tar ikke lang tid å lage! Det tar 10 minutter å røre sammen deigen sånn cirka om smøret er avkjølt. Så kommer steketiden i tillegg 🙂 Lykke til!
Den kaka skal jeg prøve på søndag. Tusen takk for flått oppskriften. God jul til deg også.
Så hyggelig å høre Nida! God jul!
Hei 🙂 kan jeg bruke original kakao? Har ikke bakekakao…..
Det kan du Linda 🙂
Funker denne med glutenfritt mel?
Hei Karen – Det vet jeg ikke, har ikke prøvd 🙂
Brownies med kun kakao syns jeg blir aller best, for når man smelter sjokolade og har i røren blir browniesen så søt, nesten for søt. Så denne oppskriften skal jeg prøve neste gang jeg får lyst på brownies, noe jeg frykter blir ganske snart! 😉
Ja, Linda Marie sånn er det bare – brownies får man bare lyst på både titt og ofte 🙂
Så flott en blogg og masse godsaker som jeg har lyst å prøve:-)
I denne oppskriften står det pisk sukker og egg for hånd, ikke mixmaster? Må ha det inn med ts vet du..hehe
Hei Tonje
Ja, gjør det for hånd – superenkelt 🙂 Lykke til!
Jeg fikk en gang en brownie oppskrift og syns at det var litt mye sukker og lite kakao så mikset og trikset med den orginale oppskriften og har landet på nesten helt lik oppskrift. Forskjellen er bare at jeg har 4,5ts vaniljesukker og 2,1dl kakao(ca12ss) Men dette var noe jeg gjorde på ungdomsskolen 2005/2006. Så det er nok en kombi som smaker godt i de fleste sin munn, men den har navnet Bettina’s brownie her
Steker den forresten i langpanne på 175 grader i ca 40min
Hei Bettina
Ja, tenker at brownie’s oppskriften er kjent under mange forskjellige navn 🙂
Hm, lurer på om den blir god med glutenfritt mel? Må nesten prøve en dag ja….☺️
Hei Marit
Ja, det må du nesten prøve 🙂 Si gjerne fra om det funker!
Hei, kaken ser nydelig ut:-). Kan du si noe om hvilken størrelse du bruker på langpannen? Mvh Eva
Hei Eva
Jeg brukte en langpanne på ca. 25x35cm.
Det er ikke noe problem å bruke mindre langpanne (da får du mer høyde på browniesen) eller større (for flatere brownies) – pass bare på å tilpasse steketiden 🙂
Fant identisk oppskrift på ei nettside i 2010 og har vært en slager hos alle siden. Alle vil ha oppskriften. Heter faktisk Real American Brownies på nettsida.
Elsker denne brownien! Lager den kun hvis gjester kommer hvis ikke ender jeg opp med å spise heile sjøl :p
Tips: holder seg veldig bra i kjøleskapet og romtemperert før servering så all den digge smaken kommer fram.
Hei Tone
Ja, det forundrer meg ikke at oppskriften kanskje har sitt opphav fra et blad/nettsted eller blogg for den saks skyld 🙂
Takk for tips – skal legge det inn i oppskriften 🙂