ANNONSE

Mette's brownies

Mette's brownies

Selvsagt måtte jeg helt til USA for å finne den ultimate brownie oppskriften, men det morsomste er at den er norsk! Dette er en av de oppskriftene som går fra venninne til venninne og til slutt har alle den, og alle lager den samme kaken. Det er det ingenting feil med – det er bare bevis på at kaken er god!

Så dette er Mette’s oppskrift på brownies som Hedda ble så glad i at Kristin måtte få den tilsendt og som vi lagde i Florida for å ta med til nok en venninne til Kristin som holdt garage sale og gjerne ville ha noe søtt å tilby sine kunder. Puh! Fikk du med deg det?

Mette’s brownies forsvant omtrent mens vi sto der. En dame kom nesten løpende etter oss og lurte på om vi hadde bakt den selv for det var den beste browniesen hun noengang hadde smakt. Tenk deg det! En amerikaner som falt pladask for en norsk oppskrift på en amerikansk klassiker. For Kristin var ikke dette noe nytt, hun hadde servert den mang en gang med samme resultat – folk løpende etter seg altså.

Så enden på visa er, vil du ha folk løpende etter deg, lag Mette’s brownies…

Mette’s brownies

  • 300g smør eller margrin
  • 6 egg
  • 8 dl sukker
  • 4.5dl hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 8-10 ss bakekakao (jeg brukte 10…)

Ovn temp 180C

Langpanne ca. 25x35cm. Bruker du mindre langpanne får du mer høyde på borwniesene, bruker du større, blir de flatere. Tilpass steketiden til størrelsen på formen – større form vil trenge mindre steketid, mindre form vil trenge mer.

Smelt smør/margarin og la det avkjøle.

Pisk egg og sukker sammen for hånd. Rør inn smør/margarin.

Bland hvetemel med vaniljesukker og kakao. Ha så det tørre i det våte og rør det hele sammen.

Hell deigen i en langpanne dekket med bakepapir og sett browniedeigen i forvarmet ovn.

Stek i 20-30 minutter. Test med kakepinne, den skal komme ut ren.

La kaken avkjøle i langpannen. Skjær den i ruter og server!

Mette's browniesTips fra Tone (se kommentarfeltet) Brownieskaken holder seg veldig bra i kjøleskapet – server den dog romtemperert så all den digge smaken kommer frem..

Kommentarer

  1. Reply Inger 12. november 2017

    Denne var fantastisk god

    • Reply Mat På Bordet 15. november 2017

      Så bra! Hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂

  2. Reply Tiril 18. september 2017

    Prøvde ut denne oppskriften, men byttet ut bakekakao med oboy pulver (tok da ca 15 ts ) DEN BLE KNALL GOD! Anbefales på det sterkeste, super god oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Ja, ikke sant Tiril!
      Mette kan brownies altså…

  3. Reply Pop 7. april 2017

    Vel, nå er originaloppskriften på brownies med sjokolade og ikke kakao, så kakaobrownies anser jeg som liksombrownies. Blir mer sjokoladekake.

    • Reply Mat På Bordet 13. april 2017

      Der må jeg si meg litt uenig med deg Pop. Med samme argument må du jo kalle sjokoladekaker laget med sjokolade en liksomsjokoladekake. 😉

  4. Reply Påskebrownies - Mat Pa Bordet 5. april 2017

    […] er en utvikling av den utrolig populære brownieoppskriften til Mette som du allerede finner her på bloggen. Prinsippet er det samme, hele browniedeigen kommer sammen i en bolle, for hånd. Det tar deg altså […]

  5. Reply Line 23. februar 2017

    Denne må jo bare prøves – høres ut som den perfekte oppskriften for oss som ikke kan ha sjokolade i skapet uten at den forsvinner! 😀 Tusen takk!

    • Reply Mat På Bordet 26. februar 2017

      Kjent problemstilling Line

      • Reply Line 20. mars 2017

        Dette ble den nye brownies-favoritten! 😀 Så utrolig enkelt – og veldig, veldig godt! Jeg hadde bittelitt salt i også, forresten.

        • Reply Mat På Bordet 20. mars 2017

          Så hyggelig å høre Line!! Og salt var en god idé!

          • Line 21. mars 2017

            Jeg finner bare mer og mer jeg får lyst å lage her på bloggen min – graham-kjeks, peanøtt-cookies, sjokoladeterte med pære … På tide å bevege meg bort i middagsoppskriftene dine, tror jeg! Tusen takk for alt arbeidet du legger ned her! Det er veldig inspirerende. 🙂

          • Mat På Bordet 30. mars 2017

            Tusen takk Line – hyggelig å høre at du også fikk lyst å prøve deg på middagsoppskriftene 🙂

  6. Reply Inger-lise 1. januar 2017

    Hei, hvor lang tid sånn cirka tar det å lage browniene?

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2017

      hei Inger-Lise
      Disse tar ikke lang tid å lage! Det tar 10 minutter å røre sammen deigen sånn cirka om smøret er avkjølt. Så kommer steketiden i tillegg 🙂 Lykke til!

  7. Reply Nida Wongtow 28. desember 2016

    Den kaka skal jeg prøve på søndag. Tusen takk for flått oppskriften. God jul til deg også.

    • Reply Mat På Bordet 29. desember 2016

      Så hyggelig å høre Nida! God jul!

  8. Reply Linda 2. august 2016

    Hei 🙂 kan jeg bruke original kakao? Har ikke bakekakao…..

    • Reply Mat På Bordet 3. august 2016

      Det kan du Linda 🙂

  9. Reply Karen Ristebråten 6. juli 2016

    Funker denne med glutenfritt mel?

    • Reply Mat På Bordet 7. juli 2016

      Hei Karen – Det vet jeg ikke, har ikke prøvd 🙂

  10. Reply Linda Marie 8. mars 2016

    Brownies med kun kakao syns jeg blir aller best, for når man smelter sjokolade og har i røren blir browniesen så søt, nesten for søt. Så denne oppskriften skal jeg prøve neste gang jeg får lyst på brownies, noe jeg frykter blir ganske snart! 😉

    • Reply Mat På Bordet 10. mars 2016

      Ja, Linda Marie sånn er det bare – brownies får man bare lyst på både titt og ofte 🙂

  11. Reply Tonje 16. februar 2016

    Så flott en blogg og masse godsaker som jeg har lyst å prøve:-)
    I denne oppskriften står det pisk sukker og egg for hånd, ikke mixmaster? Må ha det inn med ts vet du..hehe

    • Reply Mat På Bordet 17. februar 2016

      Hei Tonje

      Ja, gjør det for hånd – superenkelt 🙂 Lykke til!

  12. Reply Bettina 12. februar 2016

    Jeg fikk en gang en brownie oppskrift og syns at det var litt mye sukker og lite kakao så mikset og trikset med den orginale oppskriften og har landet på nesten helt lik oppskrift. Forskjellen er bare at jeg har 4,5ts vaniljesukker og 2,1dl kakao(ca12ss) Men dette var noe jeg gjorde på ungdomsskolen 2005/2006. Så det er nok en kombi som smaker godt i de fleste sin munn, men den har navnet Bettina’s brownie her

    • Reply Bettina 12. februar 2016

      Steker den forresten i langpanne på 175 grader i ca 40min

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2016

      Hei Bettina
      Ja, tenker at brownie’s oppskriften er kjent under mange forskjellige navn 🙂

  13. Reply Marit Jensen 10. februar 2016

    Hm, lurer på om den blir god med glutenfritt mel? Må nesten prøve en dag ja….☺️

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2016

      Hei Marit
      Ja, det må du nesten prøve 🙂 Si gjerne fra om det funker!

  14. Reply Eva Caroline Larsen 10. februar 2016

    Hei, kaken ser nydelig ut:-). Kan du si noe om hvilken størrelse du bruker på langpannen? Mvh Eva

    • Reply Mat På Bordet 10. februar 2016

      Hei Eva

      Jeg brukte en langpanne på ca. 25x35cm.
      Det er ikke noe problem å bruke mindre langpanne (da får du mer høyde på browniesen) eller større (for flatere brownies) – pass bare på å tilpasse steketiden 🙂

  15. Reply Tone KK 9. februar 2016

    Fant identisk oppskrift på ei nettside i 2010 og har vært en slager hos alle siden. Alle vil ha oppskriften. Heter faktisk Real American Brownies på nettsida.
    Elsker denne brownien! Lager den kun hvis gjester kommer hvis ikke ender jeg opp med å spise heile sjøl :p

    Tips: holder seg veldig bra i kjøleskapet og romtemperert før servering så all den digge smaken kommer fram.

    • Reply Mat På Bordet 10. februar 2016

      Hei Tone
      Ja, det forundrer meg ikke at oppskriften kanskje har sitt opphav fra et blad/nettsted eller blogg for den saks skyld 🙂
      Takk for tips – skal legge det inn i oppskriften 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »