Pretzels

Pretzels

Fulgt med på snap idag? Jeg måtte lage en ladning til av de pretzelsene jeg lagde mens jeg var i Florida. De ble fantastisk gode, men litt understekt første gang – måtte eksperimentere litt til før jeg ga dere oppskriften…

Disse pretzels er myke bare sånn at det ikke skal være noen misforståelser her. Du kan selvsagt slenge de i ovnen igjen for å varme de opp, da blir de også litt sprøere. Jeg lager de små når jeg serverer de som snacks, du kan selvsagt lage de større om du vil. Og topping ja. Topp med hva du måtte ønske – jeg liker å bruke Maldon salt men bruk gjerne frø eller bland frø med salt..

Husk at du må starte på deigen dagen før, den skal nemlig overnatte i kjøleskapet ditt.

Pretzels – ca. 35 små

  • 550g hvetemel
  • 2 ts Maldon salt
  • 1 ss brun sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3.5 dl vann

Ovn temp 180C

Bland hvetemel med salt, brun sukker og tørrgjær. Bruker du kjøkkenmaskin heller du i vannet, setter på maskinen (med eltekrok) og lar den gjøre jobben sin til du har en smidig glatt deig. Lager du deigen for hånd, heller du opp i vannet og rører deigen sammen. Hell deigen etterhvert over på en lett melet flate og elt den til en glatt og smidig deig.

Legg deigen i en ren bolle, dekk den til med plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet minst 8 timer og opp til 2 døgn.

Kok opp 1.5 liter vann med 80g natron(ca. 4 spiseskjeer). Ta frem den kalde deigen, ta den ut av bollen og legg den på benken. Press den lett ned til en lang firkant (obs! ikke elt deigen). Skjær av en strimmel og rull den til en pølse med 1 -1.5cm diameter. Lag en snegle, hjerte, eller pretzel – det er helt opp til deg, og legg den forsiktig på et bakebrett.

Pretzels

Når du har fylt et bakebrett legger du snurrene eller hva du nå enn har laget i det kokende vannet. Legg inn så mange du har plass til men ikke overfyll gryta (jeg kokte 4-5 samtidig). La de koke ca. et minutts tid, snu de etter ett halvt minutt slik at begge sider kokes. Fisk de ut med hullskje og legg de på et bakebrett som du har dekket med bakepapir. Kok resterende pretzels.

Pretzels

Har de mistet litt formen under kokingen kan du dytte de litt tilbake på plass. Når du har ett fullt bakebrett strør du salt eller frø over pretzelsene og setter brettet i forvarmet ovn. Stek i ca. 15 minutter til de får godt med farge. Mens de steker kan du sette i gang med resten av deigen, forme de, koke de og vente på at ovnen blir ledig…

Pretzels

La pretzels avkjøle på rist. Server de gjerne litt lunkne (de kan gjerne friskes opp i ovnen før servering) med senneps dip, sytede agurker og sølvløk. Noe godt i glasset er heller ikke dumt..

Pretzels

Her er forøvrig bilde av de vi lagde i Florida – de ble fine de, men litt understekte.

pretzels

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift fra Martha Stewart.

Lurer du på om oppskriften på senneps dippen kommer på bloggen så er svaret ja – skal gi beskjed når den er på plass!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »