Ukens oppskrifter

Det er to grønne grønnsaker som det går mye av her hjemme hos også – brokkoli og spinat! For noen uker siden var ukens oppskrifter basert på retter med brokkoli – denne uken inneholder samtlige av ukens oppskrifter spinat!

Så her er det bare å kjøpe inn spinat – begynn gjerne med å lage spinatpesto (oppskrift nederst i innlegget) så kan du smøre det på brødskiva di hver dag.

ukens oppskrifter

Bunnløs spinatpai med bacon, tomater  – en pai uten bunn altså… Superraskt å lage, serveres som pai, gjerne med en grønn (spinat?) salat til.

ukens oppskrifter

Sprøstekt torsk og potetmos med spinatpesto – lag spinatpestoen og ha det på fisken. Det er akkurat det lille ekstra som trengs å piffe opp fisken.

ukens oppskrifter

Smakfull curry med kjøttdeig og spinat – en enkel hverdagsrett, serveres gjerne med ris.

ukens oppskrifter

Spicy spinatsuppe – kjempegod suppe med masse spinat!

ukens oppskrifter

Pizza med spinat og tomater – hvis skipper’n hadde spist pizza så hadde det vært denne…

ukens oppskrifter

Pai med Selbu Blå, spinat og bacon – en lekker pai med blåmuggost. Legg merke til at det er mulig å ta stykker av paien uten blåmuggosten – for se som ikke er like glad i blåmuggost altså. #sponsetinnlegg

ukens oppskrifter

Spinatpai – festpai men absolut ikke vanskelig å lage. Passer like godt på et koldtbord som på middagsbordet.

ukens oppskrifter

Spinatpesto – en utrolig allsidig pesto som du kan bruke på eller servere med middagsretter. Smaker også godt på brødskiva!

ukens oppskrifter

Spinat- og artisjokk dip – noe å kose deg med i helgen. Helt ferskt brød og lunken spinatdip – nam!

Ønsker dere alle en strålende uke – spis godt!

Kommentarer

  1. Reply Tina 19. februar 2016

    Hei, jeg syntes det var artig å se en så fargerik meny! Spinat er en av mine favoritter, særlig sammen med friske tomater. Er det andre kominasjoner du liker spesielt godt og vil anbefale en fargerik amatørkokk?

    • Reply Mat På Bordet 19. februar 2016

      Hei Tina!
      Å her er det bare å leke seg frem:) Fargerike beter og gulrøtter er morsomme å leke med på denne årstiden.
      Og til våren, ja da er det bare å fråtse i vårens farger – gleder meg allerede!

  2. Reply Willy 15. februar 2016

    Dumt spørsmål sikkert, men hvordan er det best å kjøpe spinaten? Spinatblader i plastposer er jo ganske dyre siden det ikke er så mye i posene. Er spinat på boks bra nok? Men jeg fant ikke spinat på boks i butikkene jeg var i. Jeg spørre hvor det er neste gang.

    • Reply Mat På Bordet 16. februar 2016

      Willy – da er det bedre og billigere å kjøpe frossen spinat 🙂
      La det tine og klem ut så mye vann som du kan før du bruker det.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »