ANNONSE

Kyllingvinger med ingefær og hvitløk

Kyllingvinger med ingefær og hvitløk

Da er det tid for neste oppskrift i triologien av kyllingvinger som jeg lagde mens jeg var i USA nemlig : kyllingvinger med ingefær og hvitløk.

Og ja, igjen så har jeg brukt kyllingklubber istedenfor kyllingvinger – oppskriften passer fint for begge deler, det er bare jeg som fortrekker kyllingklubber. Steketiden vil variere alt ettersom hva du velger og også med størrelsen på klubbene/vingene. Test derfor alltid kyllingen før du serverer de. Det enkleste er å ‘ofre’ en kyllingklubb/ -ving og skjære i den. Er det ingen tegn til rosa kjøtt er kyllingen gjennomstekt.

Kyllingvinger med ingefær og hvitløk

  • 500g kyllingvinger/-klubber*
  • 1 ss chilisaus (sriracha eller lignende)
  • 1 ss olje
  • ca. 50g hvetemel
  • 1 hvitløksfedd, revet**
  • 1 ss fersk ingefær, revet**
  • 1 ts chilisaus
  • 50 ml riseddik (kan erstattes med hvitvinseddik)
  • 2 ss brun sukker
  • 1 ts soyasaus

*jeg brukte kyllingklubber fra Stange, 500g = 6 kylllingklubber

**jeg bruker en mikroplane til dette arbeidet

Ovn temp. 200C

Tørk kyllingvingene/-klubbene. Hell chilisaus og olje over de og bland godt.

Ha hvetemel i en pose og legg  en kyllingving/-klubb i posen. Rist godt slik at hele vingen/klubben er dekket med et fint lag med mel. Sett vingen/klubben på et bakebrett som du har dekket med bakepapir. Gjør samme prosess med resterende vinger/klubber.

Sett vingene/klubbene i forvarmet ovn og stek i 40-60 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Snu de gjerne midtveis i steketiden.

Mens kyllingen steker lager du sausen. Ha hvitløksfedd, ingefær, chilisaus, riseddik, brun sukker og soyasaus i en liten kjele. Bland godt sammen og la det koke opp. Ta det av varmen og la det avkjøle.

Når kyllingen er ferdigstekt vendes kyllingen i sausen. Har du saus til overs kan du gjerne pensle resten på kyllingen.

Strø gjerne litt sesamfrø og vårløk over kyllingen før servering. Og husk servietter.

Kyllingvinger med ingefær og hvitløk

Slik så kyllingen ut når vi lagde det i Florida, kyllingvinger med ingefær og hvitløk nederst.

Oppskrift på sprøbakte kyllingvinger med parmesan finner du her (på bildet øverst).

Kyllingvinger med ingefær og hvitløk

Notat: Mengde saus i oppskriften er akkurat nok til 500g kyllingvinger/-klubber. Neste gang dobler jeg eller tredobler jeg oppskriften og serverer ekstra saus med kyllingen.

Er du en bevisst kyllingkjøper? Sjekk denne tabellen for å lese om de forskjellige produsentene.

Kommentarer

  1. Reply julia 31. mars 2016

    Tror du man kan bytte ut hvetemelet med f.eks ris- eller kikertmel for glutenfri variant?

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Det kan du sikkert Julia 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »