Sunn salat med ris og grønnsaker

sunn salat med ris og grønnsaker

Dette er mat som jeg elsker å kjøpe når jeg er på farten men som dessverre er ofte vanskelig å få tak i. Å som jeg skulle ønske at en slik salat var tilgjengelig på alle bensinstasjoner. Eller på flyplassen for den saks skyld!

Men det er bare å innse at det er dårlig utvalg der ute og at det er best å basere seg på å ta med maten sin selv. Jeg har derfor tatt meg selv i nakken og laget denne enkle salaten. Det eneste som må kokes er risen – men du kunne saktens bruke ris- eller quinoarester fra middagen om du har. Lager du nok salatdressing trenger du ikke lage det flere ganger på en stund – den holder seg godt i kjøleskapet. Så er det bare å finne frem grønnsaker, urter og frø.

Oppskrift følger under bildet.

Sunn salat med ris og grønnsaker

Sunn salat med ris og grønnsaker – 3-4 porsjoner

  • 2 dl ris (gjerne brun, jeg brukte rød)
  • 2 håndfull edamame bønner (søyabønner, finnes i frysedisken)
  • 2-3 gode håndfull strimlet grønnkål
  • 2-3 gode håndfull frisk bladspinat
  • 1 ss sesamolje
  • en halv appelsin (andre halvdelen brukes i dressingen) i biter (uten skall)
  • 1 avokado, i biter
  • frø fra 1 granateple (saften brukes i dressingen)
  • ristet sesamfrø
  • frisk koriander

Dressing

  • finrevet skall og saft av en sitron
  • finrevet skall og saft av en halv appelsin
  • 1 finrevet hvitløksfedd
  • saften fra 1 granateple
  • 2 ss honning
  • 2 ss soysaus
  • 1 ss riseddik (kan erstattes med hvitvinseddik)

Kok risen etter anvisning på pakken. Vanligvis er forholdet mellom vann og ris 2:1 men koketiden kan variere.

Lag dressingen mens risen koker. Bland skall og saft fra sitronen og appelsinen med hviløken og la det stå ett minutt eller to. Rør inn saften fra granateplet, honning, soysaus og riseddik. Smak til med mer honning, soysaus eller eddik.

Bland noen spiseskjeer dressing med risen.

Hell litt kokende vann over edamame bønnene og la de stå 5-10 minutter. Hell av vannet.

Skjær spinaten i strimler. Masser grønnkålen med hendene slik at den blir myk og saftig. Bland grønnkålen med spinat, appelsinbiter og 1 ss sesamolje.

Nå gjelder det bare å sette salaten sammen. Legg ingrediensene hver for seg i en skål eller bland alt sammen om du ønsker.

Jeg anbefaler å ha i avokadoen i til slutt slik at den ikke blir most.

Pynt salaten med granateplefrø, sesamfrø og frisk koriander. Server ekstra dressing på si’ for de som vil ha mer.

 

Sunn salat med ris og grønnsakerPakk gjerne salaten i en matboks og ta den med der du skal. Husk gaffel!

Kommentarer

  1. Reply Line 3. mars 2016

    Utrolig god salat! Hva er ditt beste tips for å «rense» granateple? Synes aldri jeg finner noe som funker.

    • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

      hei Line
      Jeg skjærer den i to, klemmer halvdelen og så banker jeg den lett på skallet med en tresleiv 🙂 Frøene detter ut helt av seg selv ..

  2. Reply Torunn 19. februar 2016

    Ser så godt ut! Jeg elsker maten din! Kjøpte boka di i dag – nydelig å ha oppskriftene i bokform også. Lagde meze etter din oppskrift for noen uker siden, det ble skikkelig deilig! God helg 😉

    • Reply Mat På Bordet 23. februar 2016

      Å så hyggelig Torunn!
      Ha en strålende uke 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »