Med tysk mor så kan jeg nesten påstå at jeg er født og oppvokst med potetsalat i all dens former. Og selv om jeg har spist mye potetsalat så elsker jeg den fortsatt.
Nå skal jeg raske på og legge inn en liten bemerking til det jeg akkurat skrev – jeg elsker potetsalat, men ikke alle potetsalater. Jeg hater potetsalater som har mer dressing enn poteter for eksempel. Og jeg har fortsatt til gode å smake en god ‘masseprodusert’ potetsalat.
Her er mitt forslag til en utrolig deilig og enkel potetsalat.
Deilig potetsalat
ingredienser
10-12 mellomstore poteter
3 egg
2 syltede agurker
2 selleristenger, i fine skiver
2 vårløk, finhakket
250ml majones
3 ss lake fra syltede agurker
salt og pepper
fremgangsmåte
Kok poteter i lettsaltet vann. Når det er 10 minutter igjen av koketiden legger du eggene i gryta med potetene. Sett på lokk og la poteter og egg koke videre.
Hell av vannet når potetene er møre og la potetene og eggene avkjøle noe.
Skjær potetene i biter på ca. 2 x 2 cm. Skrell og grovhakk eggene.
Bland majones med agurklake og smak til med salt og pepper.
Bland alle salat ingrediensene forsiktig sammen og smak til med evt mer salt og pepper.
Server salaten romtemperert. Smaker fantastisk godt til kylling, pølser, grillmat, osv.
Grillsesongen begynner å nærme seg. Denne må jeg huske på.