Frisk og sprø kålsalat

Frisk og sprø kålsalat

Til alle disse deilige oppskriftene på kyllingvinger som jeg har postet her på bloggen nylig (kyllingvinger med ingefær og hvitløk, sprøbakte kyllingvinger med parmesan) – og flere skal det bli – er det godt med noe litt avkjølende og friskt som tilbehør. Og da tenker jeg selvsagt på salat – ikke en øl…

Denne kålsalaten er hva jeg vil kalle en allrounder – den passer sommer som vinter og kan serveres med det meste – ribs, kyllingvinger, hamburgere, osv.  Den er også god helt for seg selv, gjerne iblandet kokt perlespelt eller quinoa om du vil ha litt mer substans. Godt brød til er heller aldri dumt.

Om ikke du har alle grønnsakene så bare sløyf de du ikke har og doble opp med en annen. Det er også fritt frem for å tilsette helt andre grønnsaker – beter kanskje eller fennikel for eksempel. Grønnsakene er valgt ut ikke bare med tanke på smak med også farge – for hvem blir ikke glad av å få en slik fargerik servert!

Frisk og sprø kålsalat

  • 3-4 store blader grønnkål
  • 1/2 hodekål
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 rød løk
  • 5-7 reddik

dressing

  • 1 sjaløttløk, finhakket
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 125ml olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss friske urter – f.eks. persille, dill eller gressløk
  • saften av en lime
  • salt og pepper

Skyll grønnkålen i kaldt vann og la det renne av. Skjær ut stilken på grønkålen. Krøll bladene sammen og skjær i kålen i strimler.
Skjær hodekålen i tynne strimler. Skrell gulrøttene og skjær de i lange tynne staver. Alternativt kan du bruke en grønnsaksskreller med julienne blad.
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Skjær reddik i tynne skiver.

Ha alle grønnsakene i en stor bolle og bland godt.

Lag dressingen
Bland sjalottløken med hvitvinseddik og la det stå et minutt. Ha i olivenolje, honning, finhakkede urter og limesaft og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og bland godt, gjerne med hendene. Legg salaten pent i en salatbolle og server.

Frisk og sprø kålsalat

Frisk og sprø kålsalat servert med potetsalat og cajun kyllingvinger. Nam!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »