Cajun kyllingvinger

Cajun kyllingvinger

Her har du de – sprøbakte, spicy kyllingvinger!

Kjempeenkle å lage er de og – kyllingvingene marineres (gjerne over natten) i krydder og stekes så i ovnen til de er gyldne og sprø. Så enkelt er det. Jeg har brukt Santa Maria’s American cajun krydder – en blanding av paprika, hvitløk og chili. Smak den gjerne før du bruker den slik at du får en fornemmelse for hvor sterk den er – den har litt ‘kick’ om du venter litt på den…

Cajun kyllingvinger liker jeg å servere med noen gode salater som motvekt til krydderet på kyllingen. Prøv gjerne en deilig potetsalat og en frisk og sprø kålsalat. Godt brød er også alltid digg som tilbehør – kanskje du til og med har lyst å servere hvitløksbrød til for eksempel….

Cajun kyllingvinger

  • 20 store kyllilngvinger (ca. 800g)
  • 2-3 ss Santa Maria American Cajun krydder
  • Santa Maria rock salt
  • Santa Maria Tellicherry black pepper
  • Santa Maria Chili Explosion (om du vil ha ekstra spicy…)

Ovn temp. 200C

IMG_9873

Tørk kyllingvingene godt med tørkepapir. Strø med 2-3 ss cajun spice og bland godt slik at krydderet er godt fordelt. Sett kjølig noen timer, gjerne over natten.

La kyllingvingene komme til romtemperatur. Kvern over litt rock salt og tellicherry black pepper og bland slik at krydderet er jevnt fordelt.
Liker du det ekstra spicy kan du også kverne over litt chili explosion (også fra Santa Maria…).


Legg kyllingvingene i en ildfastform. De skal kunne ligge i et lag.

Sett kyllingvingene i forvarmet ovn (200 celsius) og stek i 40-45 minutter. Snu de gjerne sånn halvveis i steketiden.

Legg kyllingvingene på et serveringsfat og server med salat og gjerne litt brød. På bildet ser du cajun kyllingvinger servert med deilig potetsalat og frisk og sprø kålsalat.

Frisk og sprø kålsalat

Og her har du den fine filmen som Santa Maria lagde mens jeg lagde cajun kyllingvinger, kardemommeboller med blåbær og kardemommestenger med pistasjfyll.

 

Er du en bevisst kyllingkjøper? Sjekk denne tabellen for å lese om de forskjellige produsentene.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »