Havrecookies med banan og sjokoladebiter

Havrecookies med banan og sjokoladebiter

Disse kjeksene er myke og deilige med svak banan smak og fylt med sjokolade. Høres godt ut ikke sant?

Raske å lage er de og, så om du har en moden banan som trengs å taes hånd om så er det havrecookies med banan og sjokolade du skal lage. Frister det ikke med kjeks kunne du også prøvd deg på sjokoladekake med banan, bananbrød med nutella, eller bananmuffins for eksempel. Har du ikke tid til å ta deg av brune bananer, så sleng de i frysen så kan du lage noe med den når det passer bedre.

Havrecookies med banan og sjokoladebiter – ca. 20 cookies

ingredienser
  • 250g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts kanel
  • 1 moden banan
  • 1 egg
  • 2 ss nøytral olje
  • 150g  brun sukker
  • 125 ml yoghurt naturell
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150g havregryn
  • 150 g sjokoladebiter eller grovhakket sjokolade
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Bland hvetemel med bakepulver, natron og kanel. Sett til side.

Mos bananen, enten med gaffel om du liker det litt grovt eller med en stavmikser om du liker det helt glatt. Rør inn egg, olje, brun sukker, yoghurt og vaniljeekstrakt.

Rør melblandingen inn i bananblandingen. Rør så inn havregryn.

Vend sjokolade i deigen. Om du ønsker kunne du også tilsette nøtter til deigen nå.

Bruk to spiseskjeer eller en iskremskje til å lage kuler av deigen. Sett de med litt avstand på et bakebrett som du har dekket med bakepapir.

Sett kjeksene i forvarmet ovn og stek i ca. 12 minutter. De skal ha fått litt farge rundt kantene.

La kjeksene avkjøle på rist.

Kjeksene holder seg godt i kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Ingrid 23. juni 2023

    Hei!
    Lagde disse kjeksene, og de ble veldig gode. De hevet seg endel, så de ble ikke så flate som jeg hadde forventet, men myke inni. Hadde ikke brunsukker, så jeg tok 100g vanlig sukker i stedet. Hadde 2 veldig godt modne bananer, så de ble søte nok. Brukte noen dråper vaniljeessens i stedet for ekstrakt og så puttet jeg oppi 50g sjokolade ekstra Dattera på 11 år synes de var enkle å lage, og veldig gode!

  • Reply Kristine 11. mai 2017

    Hei! Jeg har nettopp smakt på disse kjeksene, og jeg fikk også «bollekjeks». Jeg syntes også deigen virket litt fast, og siden jeg hadde lest kommentarene tilsatte jeg ett ekstra egg og litt mere olje, men de fløt altså ikke utover og ble veldig rare i konsistensen likevel. Har lagd flere av de andre kjeksoppskriftene fra bloggen med stor suksess, så blir nok en av de neste gang!:-) Mvh Kristine

    • Reply Mat På Bordet 12. mai 2017

      Hei Kristine
      Takk for tilbakemelding. Høres ut som om jeg må lage de en gang til for å finne ut av hvorfor de ikke blir som de skal…

  • Reply Andrine 16. oktober 2016

    Jeg også fikk bollekjeks, riktignok etter litt triksing med ingredienser, men ikke noe utover det jeg pleier å gjøre… konsistensen var ganske lik slik deigen pleier å være til cookies, men fløyt ikke utover i det hele tatt! Ble litt usikker på sukkermengden, er det ml eller gram?

    • Reply Mat På Bordet 16. oktober 2016

      Hei Andrine
      Det skal være gram – det er rettet i oppskriften.
      Ellers vet jeg ikke hva som kan ha gått feil, må nesten lage de igjen selv for å teste….

  • Reply Maria Mathisen 3. oktober 2016

    Hei, De så veldig gode ut men jeg må ha gjort noe feil? Deigen ble veldig fast og fløt slett ikke ut over ved steking. Så litt merkelige bollekjeks istedet. Mener jeg målte opp riktig mengde tørre ingredienser, men jeg tenkte at deigen ble veldig fast før steiking..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »