Limepai

Limepai

Limepai var det siste jeg rakk å lage før jeg forlot Florida og en herlig uke med matlaging sammen med Kristin. Key lime pie sto på listen over det som skulle lages under visitten, men key limes var ikke å oppdrive. Det ble derfor en limepai og dæggern så god den ble.

Key lime pai må bare vente til neste gang turen går til en kulinarisk uke i Florida igjen – forhåpentligvis om ikke så altfor lenge…

Limepai

  • 300g knuste kornmo kjeks
  • 150g smeltet smør
  • ca. 1.5 ss finrevet limeskall
  • 150ml limesaft
  • en boks á 400g søt kondensert melk
  • 3 eggeplommer

Ovn temp. 180C

Lag bunnen. Bland knuste kornmo kjeks med smeltet smør. Hell blandingen i en paiform og press den godt ned mot bunnen og opp kantene.

Sett bunnen i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. Ta bunnen ut av ovnen og la den avkjøle helt.

Lag fyllet. Rør finrevet limeskall, limesaft, søt kondensert melk og eggeplommer sammen i en skål. Hell fyllet i paien og sett i forvarmet ovn. Stek i 10 minutter.

La kaken avkjøle helt.

Pynt kaken gjerne med litt lettpisket krem og revet limeskall før servering.

Oppbevar kjølig om du har pai til overs.

Limepai

Kommentarer

  1. Reply Julia 30. desember 2016

    Fantastisk god pai!

    • Reply Mat På Bordet 31. desember 2016

      Så hyggelig å høre at det smakte Julia 🙂

  2. Reply Maja 20. august 2016

    Nam!
    Kan den fryses?

    • Reply Mat På Bordet 22. august 2016

      Hei Maja! Jeg har ikke prøvd 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »