Alt i en gryte spicy kyllingsuppe

 

alt i en gryte spicy kyllingsuppe

Jeg har fått ny gryte og elsker å lage mat i den. Helst bare i den slik at jeg slipper så mye oppvask. Som matblogger så går en stor del av dagen min med på noe så kjedelig som rydding og oppvask. Å slippe så mye jeg kan er derfor gull!

Så her har du en deilig kyllingsuppe, litt spicy, med nudler og masse grønnsaker. Du kunne selvsagt sløyfe kyllingen om du ville og lage en vegetarversjon, no problemo. Du kunne også bytte ut kyllingen med skalldyr for eksempel, tenker det hadde vært superdigg!

Nevnte jeg at dette er en rask og lettvint middag? Tar deg ca. 20 minutter bare sånn at det er sagt….

PS! hvis du er rask så kan du se hvordan jeg lagde suppen i dag på snap – jeg heter matpaabordet der og.

Alt i en gryte spicy kyllingsuppe – 4-6 porsjoner

  • 1 ss rød currypaste
  • 2 løk, grovhakket
  • 4 fedd hvitløk i fine skiver
  • ca. 2cm fersk ingefær, skrelt og skjært i tynne staver
  • ca. 600g kyllinglårfilet skjært i ca. 3 cm biter
  • 1 boks á 400g kokosmelk
  • 1 l kyllingkraft eller -buljong*
  • 1brokkoli i små buketter
  • 3 gulrøtter i fine staver
  • 1 rød paprika skjært i ruter
  • ca. 150g sukkererter, hele eller delt
  • ca. 200g nudler*

Forslag til garnityr

  • vårløk i fine skiver
  • fine skiver rød chili
  • grovhakket frisk koriander
  • limesaft
  • finrevet limeskall
  • grovhakkede peanøtter

* jeg hadde noen nuddelposer liggende -type mr.lee – med krydderposer og brukte krydderposene istedenfor kyllingkraft/-buljong.

Ha alle ingrediensene til suppen klart. Dvs skrell, skjær, hakk alt som står på ingredienslisten.

Varm opp en stor gryte. Ha litt olje i og stek curypasten med løk, hvitløk og ingefær til det begynner å få litt farge. Ha opp i kyllingen og stek videre. Du skal ha god varme i gryta – dette skal gå kjapt. Kyllingen koker videre i suppen så den trenger ikke være helt gjennomstekt, men nesten. Ha opp i kokosmelken og rør den ut. Tilsett kyllingkraft/-buljong og la suppen koke opp. Smak til med salt. Synes du suppen kan være litt mer hot kan du tilsette mer currypaste.

Hvis du ikke skal spise middag med en gang kan du la suppen stå og trekke nå. Det tar i underkant av 5 minutter å få suppen ferdig nå og den er best når ikke grønnsakene og nudlene er overkokte.

Ha opp i brokkoli og la det småkoke i suppen ett minutt eller to. Ha opp i sukkerertene, så paprikaen og så gulrøttene. Ha opp i nudler. La det koke videre ett par minutter.

Server suppen med garnityr og spis med pinner og en skje.
alt i en gryte spicy kyllingsuppe

Kommentarer

  1. Reply Ingrid 8. august 2016

    Hadde denne i går, kjempegodt! Manglet brokkoli, så brukte frosne erter i stedet. Så raskt, så enkelt :o)

    • Reply Mat På Bordet 9. august 2016

      Så smart Ingrid – det gjelder å bruke det man har! 🙂

  2. Reply Ingrid E 21. mars 2016

    Supergodt! Virkelig opptur på en vanskelig mandag. Gleder meg allerede til rester i morgen 🙂

    • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

      Å så hyggelig å høre Ingrid!
      En god middag på en vanskelig dag er kjekt <3

  3. Reply siggi 2. mars 2016

    Skal det være løk i, det står ikke på ingr.lista 🙂

    • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

      Stemmer Siggi – det gjorde det jammen ikke…
      Ja det skal løk i og nå står det også i ingredienslisten 🙂
      Takk for at du sa fra!

  4. Reply Julia 1. mars 2016

    Ser heilt perfekt ut!

    • Reply Mat På Bordet 2. mars 2016

      Takk Julia – smakte bra også 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »