Annonse
Bli med meg til Madrid

Poteter med koriander og hvitløk

 

Poteter med koriander og hvitløk

Jeg var på matkurs for noen helger siden og fordypet meg i mat fra Levanten. Tre skjønne søstre geleidet oss gjennom 10-12 oppskrifter som til slutt endte opp på et stort middagsbord der vi smakte på alt vi lagde. Utrolig mye digg!

Fulgte du meg på snapchat så fikk du følge meg gjennom kurset og da vet du og at jeg hadde ansvaret for potetene. Det var litt tilfeldig, og ikke akkurat så veldig krevende, men man skal ikke kimse av gode poteter. Og nye måter å tilberede poteter på er iallfall ikke til å kimse av. Dessuten så fikk jeg masse tid å følge med på hva de andre lagde…

Her er da oppskriften på disse fabelaktige potetene. Retten heter  ‘batata harra’ – poteter med koriander og hvitløk, litt sitronsaft og om du vil ha det litt spicy, litt chili. Spis de varme eller kalde og la de være stjernen på middagsbordet, for det fortjener de.

Poteter med koriander og hvitløk

ingredienser
  • ca. 500g kokefaste poteter i terninger
  • 6- 10 fedd hvitløk, knust og grovhakket
  • en stor bunt frisk koriander, grovhakket
  • en sitron
  • chilipulver eller frisk chili (valgfritt)
  • olivenolje til steking
  • salt
fremgangsmåte

ovn temp 250C

Skjær potetene i like store terninger. Jeg liker å skjære de relativ små og jeg beholder gjerne også skallet på så lenge det ikke er altfor grumsete. Det er fritt frem når det gjelder størrelse på terningene og du kan selvsagt også skrelle potetene om du vil.

Kok potetene i lettsaltet vann i 5 minutter, hell så av vannet og la potetene tørke litt.

Ha potetene i en stor ildfastform – de skal helst ligge i ett lag. Hell over et par spiseskjeer med olivenolje og bland sammen, gjerne med hendene. Sett potetene i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til de begynner å få godt med farge.

Stek hvitløken i litt olivenolje noen minutter. De skal ikke være helt gjennomstekte. Tilsett grovhakket koriander og stek ett minutt til.

Ha de varme potetene i stekepannen med hvitløk og koriander og stek i ytterlig ett minutt eller to.

Press saften av en halv sitron over potetene og salt de lett. Ønsker du at potetene skal være litt spicy kan du drysse litt chilipulver over potetene.

Server potetene med sitronbåter.

Potetene kan serveres varme eller romtemperert.

Poteter med koriander og hvitløk

Kommentarer

  • Reply Indiske poteter - Mat Pa Bordet 24. april 2018

    […] poteter med koriander og hvitløk […]

  • Reply Lettvint middag med egg - Mat Pa Bordet 31. mars 2018

    […] spørsmål dukket opp når jeg postet oppskriften på poteter med koriander og hvitløk for et par dager siden – hva serverer du med […]

  • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

    Kommer nok til å linke til oppskriften på Facebook en del ganger fremover Frode.

  • Reply Christine Tønnessen 4. mars 2016

    Veldig, veldig godt! Hadde i gulrøtter også og serverte med stekt torsk .

    • Reply Mat På Bordet 7. mars 2016

      ooo, nam Christine!

  • Reply Kristine 2. mars 2016

    Hei! Gleder meg å prøve, men har et spørsmål; Du skriver at hvitløken skal være knust og grovhskket….men stekes i ganske mange min totalt. Blir ikke de da for stekt? (Synes hv.løk blir fort svidd når de er hakket)

    • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

      Hei Kristine
      Ja de steker vel i 4-5 min totalt – men det skal ikke være så høy varme i pannen at hvitløken svir…

  • Reply Anne 2. mars 2016

    Så godt ut, men jeg er dessverre ingen fan av koriander

    • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

      Sånn er det med koriander Anne, enten liker man det eller ikke 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »