De beste kanelboller med kremostglasur

 

kanelboller

Kanelboller er ikke bare kanelboller altså! Her på bloggen finner du en del varianter allerede, men det som differensierer de er fyllet. Her har jeg gjort noe annet og laget en ny glasur – en knallgod kremostglasur. Glasuren helles over kanelbollene mens de fortsatt er varme, og om du vil, kan du helle enda litt mer på når de er helt avkjølte.

Var de gode? Å jada, de var kanongode!!!!

kanelboller

De beste kanelbollene med kremostglasur – lager 12 kanelboller

  • 2 dl melk
  • 50ml rømme
  • 1 egg
  • 50g smeltet smør, avkjølt
  • 450g hvetemel
  • 3 ts tørrgjær
  • 100g sukker

Fyllet

  • 100g myk smør
  • 150g brun sukker
  • 50g sukker
  • 2 ss malt kanel
  • 2 ss maizena

Kremostglasur

  • 100g myk kremost
  • 2 ss myk smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • saften av en kvart sitron
  • 200 – 250g melis

Ovn temp 180C

Lag deigen. Bland melk, rømme, egg og smeltet smør. Bland hvetemel med tørrgjær og sukker. Rør det våte i det tørre. Hell deigen ut på en melet flate og elt til den er glatt og smidig. Bruker du en kjøkkenmaskin har du det tørre opp i bollen, setter på maskinen og heller i det våte. La maskinen gjøre jobben sin til du har en glatt og smidig deig.

Dekk bollen til, sett den et lunt sted og la den heve til det dobbelte.

Ta frem deigen og rull den ut til en stor firkant – ca. 40×50 cm. Smør det myke smøret jevnt over deigen. Bland brun sukker, sukker, kanel og maizena sammen i en skål og strø det jevnt over deigen.

Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i 12 lykke tykke skiver. Sett skivene på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk bollene til, sett de på et lunt sted og la de heve en times tid.

Sett kanelbollene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Kanelbollene skal være gjennomstekte og gyldne.

Lag kremostglasuren mens kanelbollene steker. Rør kremost, smør, vaniljeekstrakt og sitronsaft godt sammen. Tilsett melis litt om gangen til du har en litt tykk rennende glasur.

Hell glasuren over kanelbollene mens de fortsatt er varme. La de avkjøle noe på rist og spis gjerne mens de fortsatt er litt lunkne.  ❤︎

kanelboller

Kommentarer

  • Reply Marte 3. oktober 2016

    Hvilken kremost?

  • Reply Guro 5. mars 2016

    Då var deigen satt. Er det meininga at veska skal vera kald? Skal ikkje mjølka varmast?

    • Reply Mat På Bordet 7. mars 2016

      hei Guro
      Jeg har ikke varmet på melken nei, men det er ikke noe i veien for å gjøre det.

  • Reply Anette 3. mars 2016

    Dette så godt ut. Ett spørsmål: hva gjør maizenaen for fyllet?? Det har jeg aldri sett før.

    • Reply Mat På Bordet 7. mars 2016

      Hei Anette
      Tanken var at maizena’en skulle fungere som tykningsmiddel for smør/kanel/sukker blandingen. Det hjalp noe, men det er ikke avgjørende for oppskriften 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »