Quinoa med lettgrillede grønnsaker og hummus

Quinoa med lettgrillede grønnsaker og hummus

Husker du den sunne salaten med ris og grønnsaker jeg skrev om for noen uker siden? Vel, denne retten er noe i samme duren. Dette er en salat jeg kunne spise til lunsj eller middag. Som metter og som er stappfull av gode ting – spinat, gulrøtter, blomkål, søtpotet, quinoa, hvitløk og ikke minst hummus.

Hummus er med fordi den fungerer som en form for salatdressing. Dvs. den er jo ikke så rennende som en salatdressing, ikke rør den ut i salaten, men fyll gaffelen med salat og hent litt hummus før du putter det hele i munnen. Nam! Pass også på at du har ekstra hummus – jeg måtte fylle på…

Quinoa’en hadde jeg igjen fra dagen før men du kan gjerne koke opp nytt. Hele middagen kommer sammen på 20 minutter om du har ferdigkokt quinoa, regn med en ekstra 10 minutter om du må tilberede quinoa’en.

Og når det gjelder grønnsaker så er det bare å bruke det du ønsker eller det du har i grønnsaksskuffen. Dette er en ypperlig anledning til å bruke opp grønnsaksrester!

Quinoa med lettgrillede grønnsaker og hummus – 3-4 porsjoner

ingredienser
 • 2 dl (ca. 200g) quinoa
 • 1 søtpotet i skiver
 • 1 mellomstor blomkål
 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 2 gulrøtter, revet
 • 100g frisk spinat
 • hummus*
 • salt, pepper, spisskumin, paprika
 • olivenolje
 • lime
 • frisk koriander
fremgangsmåte

*du finner en kjempegod oppskrift på hummus ved å følge denne lenken.

Ovn temp 220C

Kok quinoa ihht pakkens anvisninger hvis du ikke har quinoa til overs fra dagen før.

Pensle søtpotetskivene med olivenolje og strø godt med spisskumin, salt og pepper på begge sider. Legg i en ildfastform.

Bryt blomkålen i mellomstore buketter, pensle de lett med olje og krydre med salt og pepper. Skjær løken i båter og sett den og blomkålen i den ildfaste formen sammen med søtpotetene. Sett formen i forvarmet ovn og stek i 15 minutter.

Finn frem en stekepanne mens grønnsakene steker. Fres hvitløken i et par spiseskjeer olivenolje. Ha opp i gulrøttene og stek et minutt eller to. Tilsett spinaten og  stek til den begynner å falle sammen. Ha quino’en i stekepannen og rør det hele lett sammen. Slå av varmen.

Når grønnsakene er ferdige (søtpotetene skal være møre og grønnsakene skal gjerne ha fått lit farge) setter du måltidet sammen. Ha quinoablandingen i skåler og topp med grillede grønnsaker. Finn en plass for å legge en god spiseskje hummus. Lag en liten fordypning i hummus’en og fyll med olivenolje. Strø med litt paprika eller hvis du er modig litt chilipulver.  Pynt med koriander.

Server med lime og evt. litt brød om du ønsker.

Husk å servere ekstra hummus ved siden av!

P3070290

Kommentarer

 • Reply Ukens oppskrifter - Mat På Bordet 23. mai 2018

  […] Quinoa med lettgrillede grønnsaker og hummus – mange elementer som er enkle å lage hver for seg og som kommer sammen til et utrolig herlig måltid! […]

 • Reply Cynthia 25. februar 2017

  Jeg elsker denne retten her!!!!
  Det er en absolutt når jeg er alene og kan sitte i sofaen med skikkelig snadder. Takk!!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »