Kremet fiskesuppe på 1,2,3

Kremet fiskesuppe på 1,2,3

Følger du meg på snap (jeg heter matpaabordet der og) fikk du med deg at jeg var i fotostudio forrige uke. Jeg hadde fått et oppdrag fra Salma (dette innlegget er ikke en del av oppdraget) der jeg skulle lage og style mat til en oppskriftshefte de skal utgi like etter påsken. 19 oppskrifter ble det totalt – tre hektiske dager i studio – utrolig mange fine bilder (Veslemøy var fotograf) og så ble jeg såååå flink til å tilberede laks! Koke, steke, grille – you name it, jeg klarer det.

Men, det var jo egentlig ikke det jeg skulle snakke om – det var denne fiskesuppen. For en av oppskriftene som ble med i heftet og som jeg lagde var denne fiskesuppen til Komikerfrue (lenken går til ett sponset innlegg). Den var utrolig god på smak og ikke minst utrolig enkel å lage. Det er créme fraîche som gjorde susen, både smaksmessig og tidsmessig for fiskesuppen klarer du faktisk å lage på 15 minutter. Middag på 15 minutter altså, det er jammen ikke verst!

Jeg har selvsagt pimpet litt på suppen, og det er det fine med denne oppskriften – du kan gjøre den til din egen. Har du en yndet fiskekrydder som du elsker – bruk den. Liker du flere eller andre grønnsaker i fiskesuppen din – potet – fennikel – sellerirot – e.l.- bruk de. Vil du ikke bruk vin i suppen, sløyf det. Vil du ha mer fisk i suppen din – kjør på. Vil du bruke ferske blåskjell – bruk de. Gjør som du vil altså og lag din egen versjon av denne deilig, enkle fiskesuppen.

Kremet fiskesuppe på 1,2,3.

  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 purreløk, i skiver
  • 2 gulrøtter i terninger
  • en god klatt smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1.5 liter fiskekraft eller -buljong
  • en boks à 300g crème fraîche
  • 400g laks eller annen fisk i terninger
  • 100g skrelte reker*
  • 50g blåskjell på boks
  • dill
  • salt, pepper
  • sitronbåter

*det smaker aller best med ferske reker men det innebærer at du må sette av litt tid for skrelling…

Fres hvitløk, purreløk og gulrøtter i smøret til purren er myk. Hell hvitvin i gryta og la det småkoke til det meste er fordampet.

Ha opp i fiskekraften/-buljongen og la suppen koke opp. Ha crème fraîche i en skål og bland ut med litt av den varme suppen. Hell så dette tilbake i suppen. Smak til med salt og pepper.

Nå er det like før suppen er er klar for severing. Avhengig av hvor stor du har skjært fisken, trenger den bare å trekke 2-5 minutter i suppen før den er klar for servering (husk at fisken koker videre etter at du har tatt suppen fra varmen). Reker og blåskjell trenger bare ett minutt eller to i suppen for å gjennomvarmes.

Klipp litt dill over suppen, press litt sitronsaft over suppen og server med deilig brød.

Kremet fiskesuppe på 1,2,3

Kommentarer

  1. Reply Siv M fredriksen 27. januar 2017

    Kan jeg erstatte halvparten av crème freshen med fløte

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Det kan du Siv. Jeg synes crème fraîche er bedre å bruke – litt mer syrlig – men det er en smaksak 🙂

  2. Reply Astrid 2. november 2016

    Hei! Vi har laget denne flere ganger, men creme fraichen skiller seg ALLTID! Hva gjør vi galt? Har du noen tips?

    • Reply Mat På Bordet 3. november 2016

      Hei Astrid

      Jeg pleier å røre den litt sakte ut.
      Men, en annen triks er å blande noe av suppen i creme fraichen først for å ‘løsne’ litt på den og så helle den i suppen….

  3. Reply Anne Marie 12. oktober 2016

    Takk for nok en deilig oppskrift. Har fulgt en av dine ukemenyer i en uke nå, og absolutt alt har falt i smak. Denne suppa laget vi med eplejuice i stedet for vin, og vann + 4 buljongterninger i stedet for fiskekraft. Nam!

    • Reply Mat På Bordet 12. oktober 2016

      Hei Anne Marie! Det må jeg også prøve – eplejus istedet for vin altså…god idé!
      Veldig hyggelig å høre at oppskriftene faller i smak 🙂

  4. Reply Cassie 20. september 2016

    Er det veldig viktig med den hvitvinen? Eg har ikke det for hånden og rett og slett gidder ikke å stikke å kjøpe det heller :p

    • Reply Mat På Bordet 20. september 2016

      Hei Cassie – hvitvinen er ikke avgjørende nei. Den gir god smak på suppen men du klare deg fint uten også 🙂

  5. Reply Ann C. 4. september 2016

    Hvor mange personer holder denne suppen til? Jeg skal lage fiskesuppe til 10 voksne. Holder det å doble oppskriften? Jeg tenkte å servere brød til. Og dessert 🙂

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      Tenker at den holder til 4-6 personer Ann C. så ja, dobler du oppskriften bør det holde. Den er ganske mektig. Og med brød og dessert så er det nok ingen som går sultne fra bordet….

  6. Reply Sandra 25. august 2016

    Any way to get these recipes in english?

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

      Hi Sandra! Have you tried google translate?

  7. Reply Lærke 8. mars 2016

    Hej, tak for gode opskrifter. Prøver at flytte vores madvaner mod mere fisk og grønt og denne her suppe ser rigtig dejlig ud! Hvor meget creme fraiche skal der i?
    Venlig hilsen Lærke

    • Reply Mat På Bordet 10. mars 2016

      hei Lærke

      Det gjør vi og her i huset – prøver å spise mer fisk 🙂
      En boks créme fraîche er 300g – har nå skrevet det i oppskriften også.
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »