Følger du meg på snap (jeg heter matpaabordet der og) fikk du med deg at jeg var i fotostudio forrige uke. Jeg hadde fått et oppdrag fra Salma (dette innlegget er ikke en del av oppdraget) der jeg skulle lage og style mat til en oppskriftshefte de skal utgi like etter påsken. 19 oppskrifter ble det totalt – tre hektiske dager i studio – utrolig mange fine bilder (Veslemøy var fotograf) og så ble jeg såååå flink til å tilberede laks! Koke, steke, grille – you name it, jeg klarer det.
Men, det var jo egentlig ikke det jeg skulle snakke om – det var denne fiskesuppen. For en av oppskriftene som ble med i heftet og som jeg lagde var denne fiskesuppen til Komikerfrue. Den var utrolig god på smak og ikke minst utrolig enkel å lage. Det er créme fraîche som gjorde susen, både smaksmessig og tidsmessig for fiskesuppen klarer du faktisk å lage på 15 minutter. Middag på 15 minutter altså, det er jammen ikke verst!
Jeg har selvsagt pimpet litt på suppen, og det er det fine med denne oppskriften – du kan gjøre den til din egen. Har du en yndet fiskekrydder som du elsker – bruk den. Liker du flere eller andre grønnsaker i fiskesuppen din – potet – fennikel – sellerirot – e.l.- bruk de. Vil du ikke bruk vin i suppen, sløyf det. Vil du ha mer fisk i suppen din – kjør på. Vil du bruke ferske blåskjell – bruk de. Gjør som du vil altså og lag din egen versjon av denne deilig, enkle fiskesuppen.
Kremet fiskesuppe på 1,2,3.
Hei Ina,
Koser meg veldig med bloggen din! Jeg lurer på om det finnes printer vennlige versjoner av oppskriftene dine?
Tusen takk,
Julie
Hei Julie!
Nei, dessverre, det finnes ikke.
Når jeg lagde ny webside i fjor valgte jeg bort den funksjonen med tanke på at det var mer miljøvennlig å ikke printe ut oppskriftene, og av budsjettmessige hensyn.
Mange oppskrifter finner du dog i de tre bøkene jeg har skrevet hittil…..hint, hint 😉
men det hadde vært en god ide 🙂 printerversjon er bra! fine oppskrifter!
Kan jeg erstatte halvparten av crème freshen med fløte
Det kan du Siv. Jeg synes crème fraîche er bedre å bruke – litt mer syrlig – men det er en smaksak 🙂
Hei! Vi har laget denne flere ganger, men creme fraichen skiller seg ALLTID! Hva gjør vi galt? Har du noen tips?
Hei Astrid
Jeg pleier å røre den litt sakte ut.
Men, en annen triks er å blande noe av suppen i creme fraichen først for å ‘løsne’ litt på den og så helle den i suppen….
Takk for nok en deilig oppskrift. Har fulgt en av dine ukemenyer i en uke nå, og absolutt alt har falt i smak. Denne suppa laget vi med eplejuice i stedet for vin, og vann + 4 buljongterninger i stedet for fiskekraft. Nam!
Hei Anne Marie! Det må jeg også prøve – eplejus istedet for vin altså…god idé!
Veldig hyggelig å høre at oppskriftene faller i smak 🙂
Er det veldig viktig med den hvitvinen? Eg har ikke det for hånden og rett og slett gidder ikke å stikke å kjøpe det heller :p
Hei Cassie – hvitvinen er ikke avgjørende nei. Den gir god smak på suppen men du klare deg fint uten også 🙂
Hvor mange personer holder denne suppen til? Jeg skal lage fiskesuppe til 10 voksne. Holder det å doble oppskriften? Jeg tenkte å servere brød til. Og dessert 🙂
Tenker at den holder til 4-6 personer Ann C. så ja, dobler du oppskriften bør det holde. Den er ganske mektig. Og med brød og dessert så er det nok ingen som går sultne fra bordet….
Any way to get these recipes in english?
Hi Sandra! Have you tried google translate?
Hej, tak for gode opskrifter. Prøver at flytte vores madvaner mod mere fisk og grønt og denne her suppe ser rigtig dejlig ud! Hvor meget creme fraiche skal der i?
Venlig hilsen Lærke
hei Lærke
Det gjør vi og her i huset – prøver å spise mer fisk 🙂
En boks créme fraîche er 300g – har nå skrevet det i oppskriften også.
Lykke til!