Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

Da har jeg omsider satt meg ned og skrevet ned ‘oppskriften’ på min hjemmelaget granola. Gudene vet hvorfor det har tatt så lang tid, en oppskrift på hjemmelaget granola skal en hver matblogger med respekt for seg selv ha på bloggen sin, lol.  Neida, men det er jo slik at det enkle ofte virker ubetydelig mens sannheten er at det er like viktig som noe mer komplisert. Og det gjelder fraktisk også for oppskrifter.

Min blanding er ganske basic. Når den er ferdig bakt (og avkjølt) oppbevarer jeg den i et stort glass uten å tilsette noe mer. Du kan selvsagt blande rosiner eller andre tørket frukt inn med granola’en med det samme, men jeg liker å beholde den ublandet. På den måten står jeg helt fri til å kombinere den med hva jeg vil, når jeg vil. Hva det slutt endelig blir kommer litt an på humøret – noen ganger liker jeg å ha den på yoghurt og blande den med tørkede bananer og kokosflak. Andre dager synes jeg den er god å spise som en frokostblanding, altså i en skål med melk med rosiner for eksempel.

Poenget er bare at den er ganske nøytral i smak og kan pimpes akkurat som du ønsker.

Hjemmelaget granola

  • 200g havregryn
  • 100g mandler
  • 50g speltflak
  • 50g sesamfrø
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 50g knuste linfrø
  • 100ml neutral olje
  • 150ml honning

Ovn temp. 100C

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle. Varm olje og honning opp i en gryte til like under kokepunktet og hell over det tørre. Bland godt.

Spre granola’en godt utover en stor ilfastform og sett i forvarmet ovn.

Stek granola’en til den er tørr og sprø – dette kan ta opp til en time. Ikke vær fristet til å skru opp varmen på ovnen, det er fort gjort å brenne granola’en. Bruk gjerne an sleiv til å røre forsiktig rundt i granola’en under stekingen slik at den får jevn farge.

La granola’en avkjøle helt før du heller den over i et glass med lokk. Store Norgesglass for eksempel er perfekt for dette.

Jeg liker å spise min granola innen en uke, den smaker aller best når den er ‘fersk’.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »