Pizza med spinatpesto, poteter og chorizo

Pizza med spinatpesto, poteter og chorizo

Sånn kan det gå når man faller for fristelsen og kjøper en skikkelig digg, spicy chorizopølse. Da må man jo bare lage pizza!

Heldigvis for meg så hadde jeg spinatpesto i kjøleskapet allerede – det har jeg stort sett alttid nå for øyeblikket, den er så populær her i huset. Vi bruker den på pizzaen, vi bruker det på brødet. Vi bruker det blandet med pasta for en kjapp middag og jeg smører det på laksen før jeg setter den i ovnen. Pestoen smaker også godt til kjøtt – spesielt grillet kjøtt.

Ja, og så var det denne chorizoen. Jeg fikk lyst på chorizo etter å ha sett en eller annen matprogramm, jeg tror det var Nigel Slater, der han brukt det i en gryterett. Mmm, chorizo altså – setter så god smak på så mange retter – og nå også pizzaen min.

Pizza med spinatpesto, poteter og chorizo

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • Spinatpesto*
 • 100 - 150g fersk mozzarella
 • 2 mellomstore poteter
 • chorizo
fremgangsmåte

*Oppskrift på spinatpesto finner du her

Bland  hvetemel med  salt og tørgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Kjevle pizzadeigen ut til en stor eller to mindre pizzaer.

Fordel 3 – 4 spiseskjeer på pizzaen(e). Bruk en mandolin (har du ikke mandolin kan du bruke ostehøvel) til å skjære tynne, tynne skiver av potetene. Bruker du poteter med skallet på, så husk å vaske de først. Fordel potetene over pizzaen.

Skjær chorizo i skiver, tykkelse og antall lar jeg deg bestemme. Husk at (ekte) chorizo er sterk og god i smaken så lite går en lang vei. Bryt mozzarellaen i biter og fordel på pizzaen(e). Jeg liker å legge noe små klatter pesto på toppen av det igjen.

Sett pizzaen i forvarmet ovn på den varme pizzastenen og stek i 3-5 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge. Server!

Pizza med spinatpesto, poteter og chorizo

Kommentarer

 • Reply Morten 16. mars 2016

  Så gøy med potet på pizza. Dette må prøves ut ved første anledning.

  • Reply Mat På Bordet 16. mars 2016

   Yelp, potet på pizzaen er tingen vettu:

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »