Frokostinspirasjon med TINE Yoghurt Fyldig

Du har sikkert fått med deg at jeg har begynt å lage filmer igjen..

Vel, nå har jeg laget en ny film, denne gangen for TINE Yoghurt Fyldig – en ny yoghurt som er å finne i butikkene nå!

Ble du inspirert av filmen? Jeg håper det! Fyldig er nemlig helt supert til frokost, som et mellommåltid eller som en sunn dessert. Som du kan se i filmen er det utrolig fin konsistens på yoghurten, ikke for tynn og ikke for tjukk. TINE har nemlig latt seg inspirere av greske håndverkstradisjoner og utviklet en  ny yoghurt som er ja, fyldig…

Men TINE Yoghurt Fyldig lover mer enn en silkemyk konsistens. Fyldig Naturell er nemlig laktosefri og uten tilsatt sukker mens Fyldig Vanilje og Fyldig Pasjonsfrukt har 30% mindre sukkerarter per 100g enn lignende yoghurter (men er ikke laktosefrie). Alle Fyldig yoghurtene er proteinrike og har lite fett.

På TINE sin nettside kan du lese mer om næringsinnholdet for TINE Yoghurt Fyldig og om prosessen som gjør at Fyldig er så proteinrik. Det brukes nemlig mye mer melk enn i tradisjonell yoghurt. Melken filtreres slik at man sitter igjen med mer av melkens gode egenskaper, som for eksempel protein. Dedikerte ansatte på TINE meieriet i Finmark har da sammen med en produktutvikler funnet akkurat den rette temperaturen og rette yoghurtkulturen for å lage denne deilige, smaksrike yoghurten. Til og med under transporten passes det på at yoghurten har det bra.

yoghurt

Men tilbake til filmen – her er hva jeg har brukt sammen med TINE Yoghurt Fyldig for å lage deilige frokostskåler:

Frokostskål nr. 1 – TINE Yoghurt Fyldig Vanilje med pære, ristede valnøtter og lønnesirup

Her har jeg skjært hele skiver av pære (det ble så pent, og faktisk ikke så vanskelig å spise med skje som det kanskje ser ut som) og kombinert det med ristede valnøtter og lønnesirup. Valnøtter kan byttes ut med mandler eller hasselnøtter og har du ikke lønnesirup kan du bruke honning.

Frokostskål nr.2- TINE Yoghurt Fyldig Naturell med quinoa, mandelskiver, solsikkefrø, kakaonibs, berberisbær og agavesirup

Her er det en del ingredienser som kanskje ikke de fleste har i skapet sitt. For min del synes jeg det er spennende å prøve nye ting – berberisbær var noe jeg faktisk oppdaget for noen dager siden. De kan lett erstattes med gojibær eller tørkede tranebær for eksempel. Kakaonibs kan erstattes med grovhakket mørk (70%) sjokolade og agave sirup med honning. Ferdigkokt og avkjølt quinoa var rester fra gårsdagens middag og smaker utemerket med yoghurt.

Frokostskål nr. 3 – TINE Yoghurt Fyldig Naturell med blåbærsyltetøy, jordbær, bringebær, blåbær og ristede hasselnøtter
Kanskje den mest ‘vanlige’ kombinasjonen med godt kjente bær. Bruk hva du vil av syltetøy, ha en klatt i yoghurten og rør det litt ut med en pinne slik at du får fin mønster. Topp med bær og ristede hasselnøtter.

Frokostskål nr. 4 – TINE Yoghurt Fyldig Pasjonsfrukt med ananas, mango, ristet kokosflak og granateplefrø

Her fortsetter jeg den eksotiske tonen av Fyldig pasjonsfrukt med flere eksotiske frukter – mango, ananas og granateple. Kokosflak er perfekt som dryss på toppen – har du ikke kokosflak gjør også kokosmasse susen.

Frokostskål nr. 5 – TINE Yoghurt Fyldig Naturell med skiver av grapefrukt, appelsin, klementin, lime, pistasjnøtter, frisk mynte og honning

Sitrushimmel! Bruk det du har og liker av sitrusfrukter. Jeg liker godt den ekstra syrlige grapefrukten og en tynn skive lime i yoghurten, andre liker det ikke. Frisk mynte gir det hele et lite løft, pistasjnøtter gir litt krønsj og honning gir det hele litt sødme.

Frokostskål nr. 6 – TINE Yoghurt Fyldig Naturell med hjemmelaget granola, tørket bananskiver, tørkede fiken, dadler og tørket aprikos

Lag gjerne din egen granola – du finner oppskrift på min granola her – eller bruk en frokostblanding som du har kjøpt. Kjør på med tørket frukt og får du tak i dadler så ha det også opp i skålen.

Ble du inspirert nå? Det håper jeg!

Frokostinspirasjon med TINE yoghurt Fyldig

Slik ser altså emballasjen til TINE Yoghurt Fyldig ut, så vet du hva du er på utkikk etter. Den er i butikkene nå!

Har du noen favoritt toppinger så fortell meg gjerne i kommentarfeltet.  Og husk – Tine Yoghurt Fyldig er godt også helt uten toppinger.

 

Kommentarer

  • Reply Ingrid E 11. mars 2016

    Åh, dette ser helt nydelig ut 🙂 Du er så dyktig!

    • Reply Mat På Bordet 12. mars 2016

      Tusen takk Ingrid <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »