ANNONSE

Snurrer med honning og mandler

Snurrer med honning og mandler

Ja, jeg vet det er mandag! Og selv om de fleste kanskje fokuserer på sunne hverdagsmiddager skal jeg bryte meg gjennom med en kanongod oppskrift på snurrer med honning og mandler.

Man kan jo aldri få nok snurrer eller boller eller hva du vil kalle de. Og akkurat som med eltefritt brød er jeg inne i en periode der jeg leker litt med oppskriften. Og særlig da på fyllet.  Denne gangen falt valget på en honning og mandelfyll rett og slett fordi jeg var innom et gammelt blogginnlegg om Bienenstich.

Bienenstich er noe min tyske mor bakte ofte og som jeg elsket som barn. Vanligvis stekes den i langpanne og toppes med denne deilige søte mandelmassen. Men her, siden vi skal lage snurrer, så ruller vi fyllingen opp i deigen til en pølse, skjærer den i skiver og steker den som snurrer. Resultatet – nam! Deilige, saftige, klissete snurrer! Jeg pyntet litt med en honningglasur bare for å gjøre de enda mer digg.

Et voilà, vi har en ny snurrefavoritt!

Snurrer med honning og mandler – 12 stykker

  • 400g hvetemel
  • 50g sukker
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 50g smør
  • 200ml melk
  • 1 egg

fyllet

  • 50g sukker
  • 100g honning
  • 50 g smør
  • 30 ml (ca. 2 ss) kremfløte
  • 100g skivede mandler

glasur

  • 1 ss honning
  • 1 ss melk
  • melis

Ovn temp 180°

Lag deigen. Rør hvetemel, sukker og tørrgjær sammen i en bollen til kjøkkenmaskinen.

Smelt smøret og ha opp i melken slik at du har en lunken blanding. Ha egget opp i og rør sammen.

Sett kjøkkenmaskinen i gang og hell smørblandingen i melblandingen. La kjøkkenmaskinen elte deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Deigen er klissete, ikke vær fristet til å tilsette mer mel. Dekk deigen til og la den heve til den har dobblet i størrelse.

Lag fyllet mens deigen hever. Ha sukker, honning, smør og kremfløte i en kjele og varm det opp sakte under omrøring til sukkeret har smeltet. La blandingen koke opp og slå av varmen. Rør inn mandler og la det hele avkjøle.

Rull deigen ut til en firkant ca. 40x50cm. Fordel det avkjølte fyllet over deigen og rull den sammen til en pølse.

Skjær pølsen i 12 like tykke skiver. Sett snurrene i en form eller bakeplate som du har dekket med bakepapir. Dekk formen til, sett den et lunt sted og la snurrene etterheve i 30-40 minutter.

Snurrer med honning og mandler

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i 20 – 25 minutter til de er gyldne. La de avkjøle noe før du løfter de med hjelp av bakepapiret ut av formen.

Lag glasur. Bland honning med melk og ha opp i nok melis slik at du får en rennende glasur.

Snurrer med honning og mandler

Snurrene er deilig klissete – servietter anbefales….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »