Fajitas kan gjøres enkelt og raskt eller det kan gjøres komplisert og tidskrevende. Jeg liker begge deler! Jeg lager også begge deler, men denne varianten tilhører defintivt i ‘enkelt og raskt’ kategorien. Det eneste du trenger å gjøre her nemlig er å steke kjøttet og mens den hviler kan du steke litt grønnsaker. Så er det bare snakk om å sette alt på bordet og la alle lage sine egne fajitas.
Holder du tilbehøret enkelt – altså skivet avokado istedenfor guacamole, en enkel tomatsalsa istedenfor salsa fresca for eksempel – ja, da vedder jeg på at du klarer å få denne middagen på bordet innen en halvtime.
Bruk heller tiden til å kose dere rundt bordet med maten..
Fajitas med biffstrimler – 4 personer
ingredienser
ca. 500g flat iron filet eller ytrefilet av storfe
1 ss spiskumin
1 ts chilipulver
salt, pepper
1 rød løk i store terninger
1 grønn, rød og gul paprika i store terninger
2-3 hvitløksfedd, presset
Servers med
crispy salat
avokado
rømme
lime
hot sauce
tortillas (gjerne mais- eller fullkorntortillas)
fremgangsmåte
Pakk tortillas i folie og sett på ovnen din slik at du er klar til å varme de opp når du ser at du begynner å nærme deg servering.
Fordel krydder på begge sider av kjøttet. Varm opp en stekepanne, ha opp i litt olje og legg kjøttet forsiktig i pannen. Stek 3-5 minutter på den ene siden og 3-5 minutter på den andre avhengig av hvor godt stekt du liker kjøttet ditt og hvor tykk den er. Løft kjøttet ut av pannen, legg det på en tallerken, dekk den til med aluminiumsfolie og la den hvile 10 minutter.
Skyll og tørk av stekepannen din lett. Ha opp i litt mer olje og stek løk og paprika til det begynner å mykne. Ha opp i hvitløk og stek ett minutt eller to til.
Legg opp alt tilbehøret som du skal servere med kjøttet – salat, skivet avokado, tomater, rømme, lime, hot sauce, varme tortillas, osv.
Skjær kjøttet i strimler og legg det opp på et fat.
Server alt samtidig og la alle lage sine egne fajitas.