Gulrotkake med krydder – påskekake

Gulrotkake med krydder - påskekake

Dette er årets påskekake! En krydret gulrotkake dekket med en deilig kremostglasur og pyntet med jelly beans.

Jelly beans kjøpte jeg selvfølgelig mens det var storsalg på påskegodt i butikkene. Det meste var utsolgt men det var mer enn nok jelly beans å forsyne seg fra. Og jelly beans, ja det er påske for meg. Det var det jeg dro på leting etter med min lille påskekurv når påskeharen hadde vært på besøk og gjemte påskegodteri rundt om i huset eller ute i hagen om det var fint og tørt. Den tradisjonen har jeg ført videre til mine barn og en ‘easter egg hunt’ er fortsatt noe de gleder seg til.

Men nå altså har jelly beans havnet som pynt på påskekaken! Med god hjelp fra mine to tenåringer som sorterte etter farge og skjært de i to, klarte vi å pynte kaken til påske. Jeg ser nå at jeg ikke trenger å begrense denne kaken til påsken – den hadde gjort seg like godt for en bursdagsfeiring eller en annen høytid om våren/sommeren.

Gulrotkaken er super enkel å lage og er saftig og god som seg hør og bør. Krydderblandingen gjør at den skiller seg litt ut fra andre gulrotkaker. Jeg har ikke lagt nøtter i ingredienslisten, men grovhakkede ristede valnøtter er fantastisk godt i kaken.

Gulrotkake med krydder

ingredienser
 • 300g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1/2 malt nellik
 • 1/4 ts reven muskattnøtt
 • 300ml solsikkeolje
 • 400g sukker
 • 4 egg
 • 200g gulrot, finrevet (3-4 gulrøtter)
Kremostglasur
 • 400g kremost, romtemperert
 • 100g smør, romtemperert
 • 200g melis
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

2 runde kakeformer med 22cm diam

Bland sammen hvetemel, bakepulver, kanel, nellik og muskattnøtt i en bolle.

Pisk solsikkeolje sammen med sukker. Ha så opp i ett egg om gangen mens du pisker. Rør inn gulrøttene. Rør inn melblandingen.

Fordel deigen mellom de to smurte kakeformene og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 45 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.

La kakene avkjøle noe i formen før du løsner de og la de avkjøle helt på rist.

Lag glasuren. Rør kremost og smør til en glatt blanding. Det er helt avgjørende at smøret og osten er ganske myk, ellers ender du opp med smørklumper i glasuren. Rør inn melisen.

Glasuren kan gjerne kjøles litt før du smører den på kaken.

Skjær toppen av den ene kaken slik at du har en helt rett topp. Smør ca. 1/4 av glasuren på toppen og sett den andre kaken opp på. Fordel halvparten av resterende glasur jevnt utover kaken. Her spiller det ingen rolle om du drar litt smuler med deg, her gjelder det bare å få en ‘grunning’ på kaken. Sett kaken kjølig en halvtimes tid slik at glasuren stivner på kaken. Fordel resten av glasuren over kaken.

Pynt med jelly beans. Jeg følte ikke for å dekke hele kaken med jelly bean blomster men det kan du selvfølgelig gjøre om du ønsker.

Kaken bør oppbevares kjølig og holder seg i mange dager.

Jeg stikker nå til butikken for å kjøpe flere jelly beans slik at jeg har ut sommeren i tilfelle jeg vil lage flere ‘blomsterkaker’.

GOD PÅSKE!

Gulrotkake med krydder - påskekake

Kommentarer

 • Reply Maria B. 25. mars 2016

  Fantastisk flott kake, Ina! Wow!

  • Reply Mat På Bordet 28. mars 2016

   Takk, takk Maria 🙂
   Gøy å lage noe litt annerledes – ja, og så hadde jeg så mange jelly beans ….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »