Bananvafler

bananvafler

Jeg har kjøpt nytt vaffeljern og har lovet jentene vaffelfrokost i påsken. Eller egentlig var det pannekaker de var ute etter men vafler gjorde seg de og.

Disse er superenkle å lage. De gikk helt fint å steke i mitt vaffeljern uten fett, men du kjenner vaffeljernet ditt best. For å si det sånn, mitt gamle vaffeljern ville ha trengt litt pensling med smør for at ikke vaflene skulle henge fast i jernet.

Bananvafler

ingredienser
  • 150g hvetemel
  • 50g havregryn
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss honning
  • 2 dl yoghurt naturell*
  • 3 dl melk
  • 3 egg
  • 2 modne moste bananer
fremgangsmåte

*yoghurt naturell kan byttes ut med vanilljeyoghurt. Gjør du det kan du sløyfe honningen.

Rør sammen hvetemel, havregryn og bakepulver i en bolle.

Bland honning, yoghurt, melk, egg og moste bananer sammen – bruk gjerne en stavmikser om du vil ha en helt glatt blanding.

Rør bananblandingen i melblandingen og la deigen stå litt for å svelle.

Hell deigen i varm vaffeljern og stek. Pensle vaffeljernet ditt med smør om vaflene skulle henge seg fast.

Vaflene kan holdes varme i stekeovnen eller serveres med en gang.

Server med hva du vil av toppinger. På bildet er de servert med skivede bananer, blåbær, grovhakkede valnøtter og lønnesirup.

bananvafler

Kommentarer

  • Reply Anette 25. mars 2016

    Hei, jeg vil også ha vaffeljern som lager runde vafler! Hvor finner jeg det? 🙂 God påske!

    • Reply Mat På Bordet 28. mars 2016

      Hei Anette

      Jeg kjøpte min vaffeljern (merke SAGE) hos Bakeren og Kokken men har også sett den på elkjop (den er dyrere der).

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »