Tunfisksalat – nydelig påleggssalat!!

Tunfisksalat - nydelig påleggssalat!!

Det er på høy tid å rulle ut en klassiker her på Mat på Bordet,  nemlig tunfisksalat. Nå vet jeg at det er mange som rynker på nesen men kanskje like mange som roper hurra.

Her hjemme er jeg dessverre i mindretall –  det er 1 mot 3 (2 mot 3 om jeg tar med bikkja) når det gjelder å like tunfisksalat. Skjønner ikke det altså! Tunfisksalat som er så godt!! Jeg kan ikke huske en tid jeg ikke likte det og som student levde jeg praktisk talt på ‘tunfisk diet’.

Nå er denne tunfisksalaten av den enkle sorten, men det er i grunnen slik jeg liker den best. Så er det bare å finne frem noen gode skiver med brød, litt salat, kanskje litt agurk og kanskje litt paprika om jeg ønsker det litt fargerikt.

Ikke vær gjerrig medd tunfisksalaten, det skal gjerne tute ut på sidene når du tar en bit..

Tunfisksalat, nok til 2 sandwicher

 • ca. 150g tunfisk i vann eller olje
 • 1 selleristang, finhakket
 • 1/4 rød løk, finhakket
 • 2-3 ss majones
 • 1 sitronbåt
 • salt, pepper

La tunfisken renne av. Bryt tunfisken i mindre biter og bland med finhakket selleri og rødløk. Rør inn majonesen og saften fra sitronen. Smak til med salt og pepper.

Jeg liker å sette tunfisksalaten kjølig og spise den først etter et par timer, eller dagen etter slik at smakene har satt seg og salaten er gjennomkjølt. Men, som oftest klarer jeg ikke å vente så lenge. Jeg lager derfor stort sett alltid dobbelporsjon ♥

Kommentarer

 • Reply Ambra 9. januar 2017

  Litt rømme er også godt oppi denne, så konsistensen ‘letter’ litt. Takk for alle gode oppskrifter fra deg, forøvrig!

  • Reply Mat På Bordet 11. januar 2017

   Ja, takk for tipset!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »