Brokkolikroketter (brokkoliburgere) for Karen

Brokkolikroketter (brokkoliburgere)

Jeg chattet med Karen forleden uke som skulle lage ikke mindre enn tre av oppskriftene fra bloggen. Karen er en av mange jeg har truffet på min vei som blogger og jeg tok kontakt med henne forrige uke for å gratulere henne med start-up’en hennes som har fått mye omtale i media i det siste.  Hun er nemlig medgründer i No Isolation der målet er å utvikle roboter som skal hjelpe langtidssyke barn og unge å holde kontakt med klassekameratene sine – en helt fantastisk idé. Du kan lese mer om prosjektet her, følge de på Facebook her og stemme på de her. 

Men tilbake til Karen og mat. Hun sendte meg nemlig en link til en oppskrift som hun hadde skikkelig lyst til å lage men siden alt var i ounces og cups så ble hun litt demotivert. Jeg derimot tar sånt på strak arm (man er ikke matblogger for ingenting) og her er oppskriften, med noen tilpasninger. Disse vanvittige gode brokkolikroketter ble til brokkoliburgere eterhvert for tålmodigheten min tok rett og slett slutt…

Så her er oppskriften Karen (og alle andre som synes dette så fristende ut), så kan du lage så mange av de du vil og fø den innovative hjernen din med god og næringsrik mat slik at du kan fortsette å utvikle slike strålende ideer.

Brokkolikroketter (brokkoliburgere) – lager ca. 10 brokkoliburgere

  • ca. 400g brokkoli
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 80g revet ost (gjerne en blanding av oster med litt smak)
  • 2 egg
  • 75g brødrasp
  • salt, pepper

Ovn temp 200°

Bryt brokkolien i mindre buketter. Skrell stilken og skjær den i skiver. Kok eller damp begge deler et par minutter – ikke for lenge, brokkolien skal beholde spensten. Hell av vannet om du har kokt de, og grovhakk brokkolien.

Bland brokkolien med resten av ingrediensene og krydre godt med salt og pepper.  Du skal ha en blanding som holder godt sammen når du former den med hendene.

Om du er usikker på om du har krydret nok kan du gjerne steke litt av farsen i en stekepanne og smake. Tilpass krydderet. Litt hot saus (tabasco e.l.) eller chilipulver vil gi burgerene litt futt.

Form farsen til burgere eller kroketter (jeg synes som sagt det var enklere og raskere med burgere). Sett de i en ildfastform og sett i forvarmet ovn. Stek i 15-20 minutter til gyldne og gjennomvarme. Tid vil variere med tykkelse/størrelse på burgere/kroketter.

Brokkolikroketter (brokkoliburgere)

Jeg lagde 8 kroketter før jeg gikk lei og gikk over til å lage burgere.

Brokkolikroketter (brokkoliburgere)

Mye kjappere å lage burgere altså og like gode ♥

Kommentarer

  1. Reply Ukens kjøttfrie oppskrifter - Mat Pa Bordet 21. april 2017

    […] Brokkoliburgere – bare se på de og si at du ikke har lyst å prøve de…. […]

  2. Reply Silje 9. februar 2017

    Her må man nok tilsette mer enn 2 egg ja. Jeg brukte 4 S/M. Også vil jeg anbefale å ikke grovhakke, men å finhakke brokkolien 🙂

  3. Reply Student 31. oktober 2016

    Og hvor lenge kan de holde i kjøleskapet? 🙂

    Virker kjempegodt!

    • Reply Mat På Bordet 31. oktober 2016

      Noen dager i kjøleskapet går helt sikkert bra – best er om du fryser de 🙂

      • Reply Student 1. november 2016

        Takk for svar! Nettopp lagd og spist det nå – KJEMPEgode! Takk for så mange gode oppskrifter 🙂

        • Reply Mat På Bordet 3. november 2016

          Bare hyggelig! Gøy at du likte de ‘student’ 🙂

  4. Reply Student 31. oktober 2016

    Hallo! Hvor mange burgere beregnes ca. på en person?

    • Reply Mat På Bordet 31. oktober 2016

      Kommer helt an på hvor sulten du er og hva du serverer til – men en burger pr. person bør holde…

  5. Reply Student 27. august 2016

    Hei! Dette ser veldig godt ut 🙂 Hvor mange porsjoner er denne oppskriften beregnet til?

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

      Hei student! Oppskriften lager ca. 10 burgere 🙂

  6. Reply Birte 14. august 2016

    Hvilke oster bruker du? Er ikke glad i blåmuggost, ellers går det meste greit:)

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      hei Birte – jeg bruker gjerne oppsamlede osterester. Norvegia, Jarlsberg, cheddar, mozzarella, osv. Eller du kan kjøpe en pakke med revet ost – Tine har en med en blanding av fire oster for eksempel.

  7. Reply Rebecca 29. juni 2016

    Disse her var sjukt gode! Jeg tilsatte litt raspet squash og persillerot siden jeg hadde det i kjøleskapet, måtte tilsette et ekstra egg og litt mer brødrasp (jeg brukte griljermel). Jeg lagde som burgere og serverte med hjemmelagt tzatsiki og tomatsalsa. Ble en veldig god middag.

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2016

      Så sjukt bra Rebecca 😉

  8. Reply Ane Beate Klefsås 28. juni 2016

    Vi lagde brokkoli burgere i dag. Jeg fikk de ikke til å henge sammen. Jeg tok i 2 ss Psyllium Husk og et ekstra egg – de ble kjempefine. Brukte grov sammalt hvete istedenfor brødrasp 🙂

    • Reply Mat På Bordet 2. juli 2016

      Så bra at det funket – etterhvert 🙂 – Ann Beate!

  9. Reply Katrine Selsø Hellem 30. mai 2016

    høres supergodt ut, meen, hva serverer du til, hvis det skal være en middag?

    • Reply Mat På Bordet 31. mai 2016

      Hai Katrine
      Jeg serverer de gjerne som en hamburger – altså i hamburgerbrød med litt salat, tomater, løk, dressing, osv og gjerne en salat ved siden av 🙂

  10. Reply Cynthia 12. mai 2016

    Disse ble en skikkelig innertier hos. Må kutte brokkolien litt finere neste gang, men det hele fungerte supert! Laget brødraspen fra den siste resten med eltefritt brød 😉 godt brød gir god rasp!

    • Reply Mat På Bordet 19. mai 2016

      Cynthia, du imponerer! Lager din egen brødrasp fra hjemmebakt brød…. du altså!

  11. Reply Tone 12. april 2016

    Lagde disse i dag og de ble gode på smak!
    Eneste problemet var at massen blei veldig løs, ikke farse-aktig.
    Halverte oppskriften så burde blitt samme konsistens.

    Tips til hvordan jeg kan få farsen mer fast?
    Hadde ikke brødrasp (er det bare raspet brød) så brukte panko i stedet.

    • Reply Mat På Bordet 18. april 2016

      Hei Tone
      Da må du bare tilsette mer Panko…
      Brødrasp er finraspet brød ja, det kan hende at det absorberer væske bedre enn Panko og at du derfor endte opp med litt løs deig.
      Brukte du et stort egg (M/L) kan du også forsøke å bruke et mindre ett (S/M).
      Men bra at de ble gode på smak 🙂

  12. Reply Tone 12. april 2016

    Lagde halv oppskrift i dag. Men slet med at massen ble veldig løs. Det ble ikke akkurat farse-aktig. Tips til å få det til å henge bedre sammen?

  13. Reply Kristin 2. april 2016

    Jeg skal prøve disse med finmalte mandler istedet for brød. Jeg tenker at for å erstatte egg kan man bruke bløtlagte linfrø eller fiberhusk svellet med vann.. eller jeg vet ikke. Må jo erstatte egget som bindemiddel tenker jeg. Smaken av egg er vanskelig å erstatte da.

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Hei Kristin
      Finmalte mandler høres ut som en god idé – kan du erstatte egget med maizena?

  14. Reply Line 31. mars 2016

    Hei 🙂

    Jeg spiser ikke egg. Er det noe annet jeg kan bruke istedet ? Og hva ville du servert dem med til middag ? Håper du svarer 🙂

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Hei Line
      Det er egget som holder sammen massen. Jeg har lest et sted at du kan erstatte egg med maizena men jeg har ikke prøvde det selv. Lager jeg de som burgere hadde jeg servert de som burgere – med brød, litt salat, litt tomatsaus og kanskje noen flere grønnsaker. 🙂

  15. Reply Karianne Brenni 30. mars 2016

    Kunne det være en idé å lage de i en sånn teflon muffinsform? Ser veldig gode ut!

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Mmm, ja, det er sikkert en god idé Karianne.
      Pass på å tilpasse steketiden – jo større former, jo lengre steketid 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »