Pavlova på glass

Pavlova på glass

Etter å ha laget prinsessekake forrige uke med hjemmelgad vaniljekrem (alltid best med hjemmelagd vet du…) hadde jeg noen eggehviter til overs. Disse oppbevarte jeg ett glass i kjøleskapet og for noen dager siden ble de til marengs.

Siden jeg ikke hadde en helt bestemt idé om hva jeg skulle bruke marengsen til (eller når jeg skulle servere de) laget jeg små porsjonsstørrelser med to tanker i hodet. Det ene var at de da kunne passe i kakeboksen og var dermed lett å oppbevare og den andre ideen var at siden jeg ikke visste når eller hvor mange jeg skulle servere marengsen til var det kjekt med porsjonsstørrelser.

Og nå som jeg har marengs klar kan jeg diske opp med en lekker dessert på noen minutter. Eller jeg kan gjøre meg litt flid og lage flotte mini-pavlova’s som Maria gjør – ta en titt på hennes vakre minipavlover her.

Jeg holder meg her til den raske varianten der du trenger marengs, fløte, bær og litt mer sukker. Ta det du har av bær eller frukt og pynt med det du har av nøtter. Eller kanskje du har litt sjokolade diu kan rive over, eller noen spiselige blomster…. Her er det rom for variasjoner – vær litt leken!

Pavlova på glass – 4-6 stykker

ingredienser
Til marengs
 • 2 eggehviter
 • en klype salt
 • 100g sukker
Til pavlova
 • 2 dl kremfløte
 • 400g bringebær
 • 2-3 ss sukker
 • en liten håndfull pistasjnøtter, grovhakket
fremgangsmåte

Ovn temp 130º

Lag marengs. Pisk eggehvitene med en klype salt til de er nogenlunde stive. Fortsett å piske mens du heller sukker i litt om litt. Pisk godt og lenger (3-5 minutter). Målet er en stiv, hvit marengs masse. Sjekk om sukkeret er helt oppløst ved å gni litt marengs mellom to fingre. Kjenner du ingen sukkerkorn er marengs godt nok pisket. Kjenner du fortsatt sukkerkorn er det bare å piske videre.

Bruk en skje til å lage ‘klatter’ med marengs på et bakebrett som du har dekket med bakepapir. Lag de gjerne ca. 10 cm runde. Sett brettet i forvarmet stekeovn og stek i 30-40 minutter. Ta marengsen ut av ovnen og la de avkjøle helt på rist.

Marengs holder seg godt i lufttett kakeboks og kan gjerne lages noen dager på forhånd om ønsket.

Pavlova på glass holder seg derimot ikke så lenge og bør settes sammen like før servering.

Strø litt sukker over halvparten av bærene og mos de lett sammen med en gaffel. La bærene marinere litt i sukkeret mens du pisker kremfløten.

Pisk kremfløten til myke topper. Bryt opp noen marengs og brett de inn i kremfløten.

Rør de marinerte bærene sammen og ha opp i kremen. Brett bærene inn i kremfløten – målet er en marmorert krem.

Bryt opp litt mer marengs og strø i bunnen av serveringsglassene eller -skåler. Legg på et par bringebær og topp med den marmorerte kremen.

Ha gjerne litt mer marengs og bringebær på toppen og pynt med grovhakkede pistasjnøtter. Har du noen frysetørkede bringebær for hånd kan de gjerne knuses med en skje. Strø bringebær ‘støvet’ på toppen av desserten.

Server med en gang.

Pavlova på glass

Tips – kremfløten kan gjerne byttes ut med vaniljeis…

Kommentarer

 • Reply Lise 11. mai 2018

  Hei Ina
  Du bruker mye mynte i rettene dine…. men hva slags mynte? Det er jo et haaaaav å velge blandt
  Lise

  • Reply Mat På Bordet 14. mai 2018

   Hei Lise
   Jeg bruker frisk mynte som jeg får kjøpt i butikken. Jeg har dessverre ikke tilgang til mynte fra egen hage og er derfor prisgitt det jeg får tak i i butikken 😉

 • Reply Torill Hansen 31. mars 2016

  Kan man fryse pavlova bunn?

  • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

   Ja Torill, jeg har lest at man kan det, men jeg har ikke gjort det selv.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »