Helstekt paprikakylling med grønnsaker

Helstekt paprikakylling med grønnsaker

Helstekt paprikakylling på et bedd av søtpotet, gulrøtter og litt løk – en hel middag i en stor ildfastform som lager seg selv rett og slett. Enklere går det nesten ikke an å gjøre det.

Det fine er at man kan mate mange mennesker med denne retten også. Inviter altså gjerne noen venner over på middag – er dere mange er det bare å øke på med kyllinger og grønnsaker.

Vi er en familie på 4 og jeg liker å bruker en kylling på ca.2.5 kilo. Vi spiser ikke alt opp med en gang men har nok til overs for å lage kyllingsmørbrød eller kyllingsalat dagen etter. Det er så digg det.

Når du kjøper kylling, så tenk litt på hva slags kylling du kjøper. Sjekk denne tabellen for å få mer informasjon over kyllingraser, fôr, oppvekstkår, osv.

Helstekt paprikakylling med grønnsaker

Helstekt paprikakylling med grønnsaker – 4 personer (og nok rester for dagen etter)

  • en kylling – ca. 2.5 kg
  • 2 ss mild paprika
  • 2 ss spicy paprika*
  •  olivenolje
  • salt, pepper
  • frisk timian
  • 2 søtpoteter
  • 6-7 gulrøtter
  • 2 løk

*Har du ikke en spicy variant av paprika kan du bruke litt chilipepper i stedet. Bruk 4 ss vanlig paprika og 1/4 ts chilipepper. Alternativt kan du bruke 4 ss røkt paprika.

Ovn temp 200°

Skrell grønnsakene. Skjær potetene og gulrøttene i staver, løken i båter.

Ha alle grønnsakene i en ildfastform, hell over litt olivenolje, kverne godt med salt og pepper over det hele og bland godt sammen med hendene.

Tørk kyllingen med tørkepapir. Bland paprika med nok olivenolje til at du har en tykk pasta. Smør denne godt utover kyllingen. Bind sammen lårene med kjøkkensnor og sett kyllingen på toppen av grønnsaken slik som vist i bildet over. Strø frisk timian over kyllingen.

Sett kyllingen i forvarmet ovn og stek i ca. 90 minutter. Stikk en termometer i brystkjøttet ved låret – kjernetemperaturen bør være ca. 70°. La kyllingen hvile minst 10 minutter før servering.

Server direkte fra formen eller legg grønnsaker og kyllingen over på et serveringsfat. Pynt gjerne med mer frisk timian.

Helstekt paprikakylling med grønnsaker

 

Kommentarer

  1. Reply Tove 4. juli 2017

    Hei . Skal grønnsakene stekes i 90 minutter også ?

    • Reply Mat På Bordet 12. juli 2017

      Hei Tove – ja, det skal de 🙂

  2. Reply Monica 21. august 2016

    Lagde denne til middag i dag. Den smakte helt hærlig! Alle likte den Du har en flott og inspirerende blogg

    • Reply Mat På Bordet 22. august 2016

      Takk Monica!
      Så hyggelig å høre at det smakte!! <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »